Polská společnost 11 Bit Studios, která vytvořila survivaly Frostpunk a This War of Mine, láká teaserem pojmenovaným A Tease Of Things To Come... na svůj nový projekt. Ten by klidně mohl být pokračování Frostpunku, případně jeho spin-offem

„Zasněžená pustina vypadá mírumilovně, klidně, jako by ji ukolébal vítr. Přesto se na bitevním poli objevují jizvy, kvůli kterým stojí za to rozbít spojenectví,“ stojí v popisku videa znázorňující sníh, olej a krev.

Na další informace si musíme počkat do 12. 8. letošního roku, kdy bude tajemný projekt představen. Už nyní je ale jisté, že je vytvářen na technologii Unreal Engine 5. Tým opouští svůj Liquid Engine a všechny budoucí tituly studia budou vytvořeny v Unreal Enginu 5, včetně výše zmíněné hry.

Letos se od 11 Bit Studios dočkáme představení ještě jednoho projektu. Oba by měly vyjít v roce 2023. Tady se hodí připomenout nedávná slova marketingového ředitele Patryka Grzeszczuka. Ten se pro GamesIndustry.biz nechal slyšet, že ve světě Frostpunku chtějí zůstat a vytvořit další zážitky. Nemají přitom uvažovat o pokračování, ale o spin-offu. Vyjádřil touhu vytvořit RPG zasazené do stejného universa.

Tak možná právě dnes naznačená hra je ve skutečnosti tohle RPG.

Kromě toho byla oznámena spolupráce s Jackem Dukajem. Slavný spisovatel dohlíží na práci na antologii povídek ze světa Frostpunku. Sbírka bude obsahovat příběhy připravené různými autory.