Americké studio Avalanche Software v letech 2005 až 2017 pracovalo pro Disney a nabídlo známé značky ve světě videoher, například Cars (Auta), akční sandbox adventuru Disney Infinity, Toy Story (Příběh hraček) nebo psa Bolta. Před třemi roky je ale koupil Warner Bros. Interactive Entertainment a od té doby společně připravují něco velkého.

Seznam pracovních míst ve studiu prozradil, že jde o AAA projekt, který má být brzy odhalen. Dřívější spekulace spojovaly tento projekt s neoznámeným Batmanem, ale na tom pracují WB Games Montréal (tvůrci Batman: Arkham Origins). Tím pádem se zdá pravděpodobnější očekávaný návrat Harryho Pottera. Podle nepotvrzených zpráv nám Avalanche Software mají umožnit navštívit svět čar a kouzel v rozsáhlém a propracovaném RPG.

A co víc, údajně mají WB Games v plánu oznámit v letošním roce dvě hry a pravděpodobně je také vydat. Jednat by se mělo o nové dobrodružství Batmana od WB Games Montréal a právě o novou hru od Avalanche Software, což by opravdu mohl být Harry Potter. Obě pak mají směřovat na novou generaci konzolí a PC, a nejspíš i na PS4 a Xbox One.

V současné době jsou to vše pouze spekulace, které navazují na uniklé detaily z roku 2018. Ty tvrdily, že se v akčním RPG podíváme do světa Harryho Pottera jako nově přijatý student pátého ročníku, kterého si vytvoříme. Tahle postava má mít jedinečné schopnosti, díky nimž se dostane do pátého ročníku školy čar a kouzel v Bradavicích - dokáže sledovat a identifikovat pozůstatky mocné starověké moci. Jakmile se náš nový hrdina ocitne v Zapovězeném lese, začnou se dít podivné věci na školních pozemních i uvnitř hradu. V doprovodu profesora Eleazara Figa se vydáme na cestu známými i novými místy, abychom odhalili pravdu těchto záhadných událostí, které ohrožují Bradavice.

Během dobrodružství máme vyrábět lektvary, učit se nová kouzla, objevovat fantastická zvířata, bojovat s jinými kouzelníky, gobliny a dalšími nadpřirozenými nepřáteli. To vše s cílem odhalit pravdu o svém osudu. Osud kouzelnického světa má ležet v našich rukou.

V RPG máme mít možnost stát se jedním z 8 různých typů kouzelníka. Postupně budeme získávat nové schopnosti, navazovat přátelství, objevovat tajemná místa a ovlivňovat osud kouzelnického světa. A dokonce máme mít na výběr, zda se přikloníme na stranu dobra či zla.