Na rok 2021 jsou pro Xbox naplánovány neohlášené hry. Warhammer: Vermintide 2 oslavil třetí výročí. The Witcher: Monster Slayer pro další hráče. Multiplayer pro The Last of Us Part 2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na rok 2021 jsou pro Xbox naplánovány neohlášené hry, uvedl Jason Ronald z Microsoftu, když byl v podcastu Iron Lords dotázán, na kterou hru pro Xbox Series X/S se nejvíce těší. Nevíme ale, zda Ronald myslí hry od Xbox Game Studios nebo third-party vývojářů/společností.

- Facepunch Studios po řadě náznaků a úniků oficiálně potvrdili, že survival Rust vyjde během letošního jara na PlayStation 4 a Xbox One. V současné době probíhá uzavřená beta. O vydání pro PS5 a Xbox Series X/S nepadlo ani slovo - pravděpodobně to bude řešeno přes zpětnou kompatibilitu. Rust byl na Steamu poprvé spuštěn již v roce 2013, jeho popularita nadále stoupá.

Přečtěte si také: Některé hry Bethesdy budou exkluzivitami pro Xbox a PC

- Kooperativní akce Warhammer: Vermintide 2 oslavila třetí výročí od vydání PC verze. Do 15. 3. můžete získat dvakrát tolik zkušenostních bodů. Hra má více než 5 milionů hráčů (celkový počet hráčů pro sérii Vermintide má být téměř dvojnásobný).

- Studio V1 Interactive, které založil spoluautor Halo Marcus Lehto, končí. Tým vznikl v roce 2016 a dokončil akorát nepovedenou sci-fi first-person střílečku kombinující real-time strategii jménem Disintegration.

- The Witcher: Monster Slayer je po Asii dostupný v Austrálii na Androidu. Postupně se má rozšiřovat do celého světa a zasáhne také iOS. Přesné datum bohužel nevíme. Co ale víme, tak je, že se příběh odehrává před příchodem Geralta z Rivie.

- Star Wars: Squadrons rozšíří katalog předplatného EA Play již 18. 3. Na PC, PlayStationu a Xboxu si budete moci užít vesmírné letecké souboje.

Přečtěte si také: Nedostatek čipů pro grafické karty, PS5 a Xbox Series X/S může trvat celý rok

- Ve Velké Británii se nic nezměnilo. Za minulý týden zůstávají nadále nejprodávanější hry Super Mario 3D World + Bowser's Fury a Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Následuje Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, Call of Duty: Black Ops Cold War, Super Mario 3D All-Stars, Grand Theft Auto V, Minecraft, Ring Fit Adventure a Assassin's Creed Valhalla.

- V roce 2022 vyjde Turbo Kid, metroidvania založená na kanadském filmu z roku 2015. Titul se odehrává v post-apokalyptické budoucnosti roku 1997, kdy se „The Kid“ musí postarat sám o sobe, když cestuje pustinou při snaze najít přátele. V souladu s filmem hra nabídne rozlehlé a různorodé prostředí, vzrušující příběh a skvělé triky na BMX.

- Na Steamu se za 69 eur začala prodávat Forza Horizon 4. Deluxe edice je za 89 eur a Ultimate edice za 99 eur. Závody už dříve vyšly pro PC přes Microsoft Store a předplatné Xbox Game Pass.

- Vypadá to, že multiplayer pro The Last of Us Part 2 je stále ve vývoji. Studio Naughty Dog do týmu hledá designéra ekonomiky pro více hráčů. Je méně pravděpodobné, že by se jednalo o jiný projekt.

- Blizzard vylepšil Overwatch. Kompetitivní střílečka nově podporuje novou generaci konzolí od Microsoftu. Na Xboxu Series X/S si nyní můžete vychutnat až 120 snímků za sekundu – při 1440p na Series X a 1080p na Series S. Stačí v nastavení hry zvolit režim Framerate.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 má pořád velký potenciál

- Další hrou v Xbox Game Passu od Bethesdy může být hororová akce The Evil Within. Titul uvádí twitterový účet Aggiornamenti Lumia, který našel PC verzi na Microsoft Store s datem vydání 12. 3. 2021. Microsoft včera navnadil, že do předplatného míří další hry od Bethesdy.

- Aktualizace 3.20 do konzolových verzí Watch Dogs: Legion přidala multiplayer. Ten bude postupně vylepšován, opravován a časem dorazí i nový obsah. Později bude multiplayer dostupný na PC.