Days Gone se nezařadilo mezi největší poklady PlayStationu, ale přesto šlo o zajímavou exkluzivitu ze světa po zombie apokalypse. Hra měla zajímavý příběh a pěkně zpracovaný dynamický svět s audiovizuálním zpracováním. Kdyby si vývojáři dali pozor na optimalizaci (zejména na základní PS4) a technické nedostatky, mohlo se Days Gone povést ještě více. Pro více informací doporučujeme naši recenzi.

Pokud se vám Days Gone líbilo, je dost pravděpodobné, že v budoucnu vyjde pokračování. Tomu ostatně nasvědčuje samotný konec hry. Nemyslím hlavního příběhu, ale toho vedlejšího s O’Brianem. Když jsem tenhle konec viděl, okamžitě jsem chtěl pokračování. Nyní přípravu nového titulu potvrdit Jeremy Vickery ze studia SIE Bend, který uvádí, že je zapojen do plánování předprodukce dalšího titulu. U Days Gone měl na starost nasvícení.

Informace na LinkedIn profilu Vickeryho jdou ruku v ruce s inzerátem hledající nové zaměstnance do týmu. Tady je zajímavé, že Bend uvádějí PS4. Inzerát je ale starý několik měsíců a je možné, že v té době neměli od Sony ještě dovoleno mluvit o nové generaci PlayStationu.

Připomeňme, že PS5 vyjde koncem příštího roku.