Crimson Desert je odnož populárního masivně multiplayerového RPG titulu Black Desert Online. Původně tenhle projekt měl sloužit jako prequel pro Black Desert Online, nakonec se z něho ale vyklubala plnohodnotná hra, která hráče přenese do světa se známými místy i postavami.

Podle Jasona Lunga v Pearl Abyss vytvářejí rozsáhlou kampaň pro jednotlivce a slibují zábavnou hratelnost a obsah v tradičním MMORPG formátu. Kromě singleplayeru se tedy počítá i s režimem pro více hráčů.

Crimson Desert bude spuštěn pro PC a konzole během zimy příštího roku. Hra je popisována jako revoluční akční adventura v otevřeném světě, která kombinuje prvky příběhových her pro jednoho hráče s online funkcemi pro více hráčů.

Přečtěte si také: Otec Dead Space představil next-gen horor The Callisto Protocol

Crimson Desert nás zavede na kontinent Pywel. Jde o válkou zmítaný svět s mnoha různými územími, městy, kulturami a náboženstvím. Pywel je země plná nepokojů, kde jednotlivé frakce bojují o kontrolu nad regiony. Postupem hry se budou odehrávat události, které budou formovat osudy všech zúčastněných.

Nový trailer ukazuje příběh, herní prvky a výřez toho, co můžeme od Crimson Desert očekávat. Hlavním protagonistou je Macduff, utiskovaný žoldák bojující o získání své země. Pochopitelně nemohou chybět zběsilé bitvy a boje proti silným bossům.

Není divu, že jde o největší hru studia Pearl Abyss od Black Desert Online. Během pěti let získalo Black Desert více než 40 milionů hráčů napříč počítači a mobilními telefony. Titul vydělal přes dvě miliardy dolarů.