Britské studio Creative Assembly se proslavilo zejména strategickou sérií Total War. Jde ale také o tvůrce skvělého survival hororu Alien: Isolation z roku 2014. Nejeden fanoušek Vetřelce by si přál pokračování. Na něj podle všeho nedojde, ale nemusíte být příliš zklamáni. Vývojáři chystají jinou střílečku.

Na tajné first-person střílečce se pracuje několik let. První ukázka naznačuje spojení s ikonickými značkami japonské společnosti Sega, s kterou Creative Assembly dlouhodobě spolupracují. Na obrázku vidíme Sonica ve vesmíru, na poličce vedle přehrávače je logo vydavatele a banány si spojíme se Super Monkey Ball a kazety zase s Jet Set Radio. Na stěně je dokonce vidět screenshot ze hry Virtua Racing. Scéna obsahuje také role toaletního papíru a obřího nafukovacího jednorožce.

Těžko říct, o co přesně jde. Creative Assembly prozradili pouze to, že jde o střílečku, která bude něčím radikálně odlišná od žánru FPS. Možná se něco dozvíme příští měsíc během Summer Game Festivalu a E3.

Na druhou stranu, obrázek byl použit pro nábor nových členů studia. Je možné, že nic z toho nakonec ve hře nebude. Na to ostatně varuje i nápis na screenshotu.