Jako blesk z čistého nebe přichází zpráva o odchodu veterána Michela Ancela. Francouzský designér, který dal světu Raymana a Beyond Good & Evil, se rozhodl skončit a věnovat se výhradně své druhé vášni: přírodě.

Osmačtyřicetiletý Ancel odchází od rozdělané práce, ale o Beyond Good & Evil 2 a Wild se nemáme bát. Oba vývojové týmy mají být autonomní a práce jdou velmi dobře. Beyond Good & Evil 2 připravuje Ubisoft, zatímco Wild vzniká v malém studiu Wild Sheep, které Ancel založil v roce 2014 a hru vytvářel ve spolupráci se Sony.

Přečtěte si také: Na Beyond Good and Evil 2 si počkáme ještě hodně dlouhou dobu

„Dnešek je pro mě zvláštním dnem. Po více než třiceti letech jsem se rozhodl odejít z herního průmyslu a soustředit se výhradně na svou druhou vášeň: přírodu. Můj nový projekt souvisí se skutečným světem a spočívá ve vytvoření jakéhosi útočiště pod širým nebem věnovaného vzdělávání, milovníkům přírody a divokým zvířatům,“ oznámil Ance na Instagramu.

„Mnozí z vás si možná říkají, co se stane s projekty, na kterých jsem pracoval - Beyond Good & Evil 2 a Wild. Není třeba se obávám. Po měsících práce jsou oba vývojové týmy autonomní a vše jde velmi dobře,“ dodal.

Krátce na to se o slovo přihlásil Guillaume Brunier, hlavní producent Beyond Good & Evil 2, který potvrdil slova Ancela a vzkázal fanouškům, že nám hru ukážou v příštím roce.