Původní vývojář Kerbal Space Programu přichází s modelovým leteckým simulátorem, který nemá takovou bezprostřední přitažlivost jako konstrukce vesmírných raket, a přesto se Balsa Model Flight Simulator prezentuje atraktivním způsobem.

Balsa nabízí výkonný editor pro navrhování a stavbu vlastních modelů letadel. K dispozici je vám nepřeberné množství prefabrikovaných dílů. Z nich si postavíte svůj stroj, vydáte se s ním na zkušební let a poté se můžete vypořádat s řadou výzev.

Čeká na vás kariéra pro jednoho hráče, kde si vybudujete pověst nejlepšího RC pilota všech dob. V sandbox režimu zase můžete zdokonalovat své dovednosti, vylepšovat své návrhy nebo si jen užívat zážitek z létání.

Nejde ale pouze o létání. V této hře si můžete postavit bojový stroj a vyzvat ostatní hráče a umělou inteligenci v paintballových soubojích v měřítku modelu. To samé platí o závodění.

Multiplayer podporuje až 16 virtuálních pilotů a samozřejmostí je využití Steam Workshopu pro sdílení návrhů, misí a dalších modifikací. Na to se váže vytváření vlastních misí v editoru scénáře.

Balsa Model Flight Simulator se nachází v předběžném přístupu na Steamu. Hru můžete do 21. 9. koupit s 10% slevou za 14,39 eur. Jinak stojí 15,99 eur.