Už zítra 3. 12. 2021, si budeme moci zahrát Icarus, novou hru od autora DayZ. Jedná se o kooperativní PvE survival určený až pro 8 hráčů, ale můžete hrát také sami v singleplayeru. Pokud byste chtěli detailnější popisek, tak hra kombinuje sci-fi s tradičním survivalem, včetně nutnosti dbát na kyslík a potraviny.

Vše se odehraje na tajemné planetě, na které proběhl proces teraformace nežádoucím způsobem. Na planetě Icarus se proto nemůžeme zdržovat dlouho, hlavní je získat cenné suroviny a pravidelně se vracet na orbitální stanici.

Icarus je rozdělen do tří kapitol s ručně vytvořenými mapami. V první navštívíte sektory planety podobající se Zemi. V dalších na vás čekají mnohem exotičtější a nebezpečnější oblasti s četnými povětrnostními událostmi a divokými zvířaty. Smířit se musíte s primitivními zbraněmi v podobě luku, zbraní na blízko nebo jednoduchých pušek. Později se dostanete k pokročilejšímu vybavení a základnám.

Icarus využívá Unreal Engine, technologii ray tracingu a systém plně dynamických povětrnostních podmínek. Zaujmout může také destrukce, můžete například kácet vysoké stromy a proměnit budovy v ruiny.

Současně jde o první hru, která podporuje funkci RTXGI Infinite Scrolling Volumes.

„RTXGI přináší realistické ztvárnění slunečního i měsíčního světla, které se přirozeně odráží mezi různými povrchy. Jak hráči kácejí stromy, staví budovy a mění herní svět, osvětlení se okamžitě aktualizuje tak, aby tyto změny odráželo. Například kdysi tmavá lesní půda stíněná korunami stromů se tak promění v prosvětlenou mýtinu,“ přidává tisková zpráva Nvidie.

„Icarus nabízí rozsáhlé a rozmanité biomy, a právě pro ně byla pro RTXGI vyvinuta nová funkce nazvaná Infinite Scrolling Volumes. Osvětlení se při pohybu prostředím hry aktualizuje zejména kolem hráčova zorného pole, což snižuje nároky na paměť a výkon.“

Icarus koupíte na Steamu za 22,49 eur. Sleva 10 procent je platná do 7. 12. 2021.

Pro hraní potřebujete alespoň Windows 10 (64-bit), Intel i5 8400, 16 GB RAM, Nvidia GTX 1060 6 GB, DirectX verze 11 a 70 GB volného místa na disku. V doporučených se uvádí Intel i7-9700, 32 GB RAM a Nvidia RTX 3060ti.