Trilogie Tomb Raider v definitivní edici. EA Motive pracuje na zavedené značce. Evropská komise schválila fúzi Microsoftu. Guerrilla Games se přestěhovali. Resident Evil Village nezabere moc místa.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Studio EA Motive po pohřbení nové značky označené jako projekt Gaia, který byl ve vývoji dlouhých šest let, pracuje na zavedené IP. Fanoušci mají být šťastní, prohlásil novinář Jeff Grubb. Spekuluje se o Dead Space, Dante’s Inferno, Mirror’s Edge, Jade Empire a taktické strategii Syndicate. Co byste chtěli vy?

- The Division 2 si zahrálo přes 40 milionů hráčů, pochlubil se Ubisoft a potvrdil, že během letošního roku přidá zcela nový režim. Takový, který v sérii ještě nebyl.

Přečtěte si také: Assassin's Creed: Warrios v Japonsku, PS2 slaví 21 let, Wargame Red Dragon zdarma

- Evropská komise schválila fúzi Microsoftu s Bethesdou a ZaniMax Media. Akvizice za 7,5 miliardy dolarů ze strany Microsoftu by měla být velmi brzy oficiálně oznámena.

- PlayStation London Studio, které vytvořilo akci Blood & Truth pro virtuální realitu, připravuje titul s obrovským potenciálem. Na podrobnosti si musíme počkat. Je dost pravděpodobné, že zasáhne PS5 a možná novou verzi PlayStation VR.

- Přes Microsoft Store unikla Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy. Společnost Square Enix hodlá uzavřít novodobou trilogii archeoložky Lary Croft a vydat edici obsahující Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration a Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition. Edice obsahuje i dodatečné doplňky, ale nemá dojít k žádnému next-gen upgradu. Vydání je naplánováno na 18. 3. Brzy by měla Square Enix edici oficiálně oznámit.

- Tvůrci Gears of War ze studia The Coalition hledají nové vývojáře, aby s nimi posunuli značku Gears do nových výšin. Mimo jiné shánějí na pozice jako jsou Lead Level Artist, Lead Cinematic Animator a Senior Gameplay Technical Designer.

- Kena: Bridge of Spirits bude mít bezplatný přechod z PS4 verze na PlayStation 5 verzi. Hra vyjde 24. 8. na PS5, PS4 a PC.

- Square Enix zabanovala téměř 6000 hráčů kvůli obchodování se skutečnými penězi ve Final Fantasy 14. Podle vydavatele jde o nelegální aktivity, které narušují rovnováhu hry. K banům došlo mezi 25. 2. a 3. 3. letošního roku.

- Guerrilla Games, kteří vytvořili Horizon Zero Dawn a v současné době pracují na Horizon: Forbidden West, se pochlubili novým sídlem v Amsterdamu. Jedná se o moderní kancelářské prostory se spoustou přirozeného světla a živých rostlin.

- Akční RPG titul Mortal Shell prodal více než 500 tisíc kusů. Hra vyšla loni v létě na PC, PS4 a Xbox One. Nedávno dorazila remasterovaná verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

- O víkendu neproběhl event Trials of Osiris v Destiny 2. Bungie událost zrušili poté, co ji museli před týdnem deaktivovat. Podle všeho je problémem podvádění při obchodování.

Přečtěte si také: Valheim má ambice se stát nejlepší survival hrou

- Resident Evil Village na Xbox One a Xbox Series X/S zabere pouhých 35 GB, uvádí Microsoft Store. Dalších 15 GB bude vyžadovat Resident Evil Re:Verse (multiplayer). Celkem tak 50 GB.

- Evil Inside je nový psychologický horor z pohledu první osoby, který 25. 3. vyjde na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5. Hra nabídne řadu paranormálních událostí z pohledu teenagera Marka, kterému zemřela matka a otec je ve vězení. Musí se postarat o svého mladšího bratra, ale vše se svrhne, když se pokusí kontaktovat mrtvou matku. Vše prožijete v tajuplném domě, kde musíte najít úlomky duchovní desky. Vývojáři se inspirovali u P.T. od Hidea Kojimy.