Dobré ráno. České středověké RPG Kingdom Come: Deliverance oslavilo tři roky. Testuje se multiplayer Watch Dogs: Legion. Techland je nezávislé studio. Halo Wars 3 zatím nebude.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V sobotu 13. 2. 2021 to byly tři roky od vydání Kingdom Come: Deliverance. České studio Warhorse v té době překvapilo, když na počítače a konzole PlayStation 4 a Xbox One vydalo realistické středověké RPG zasazené do Čech po smrti Otce vlasti, císaře Karla IV. V létě loňského roku byly oznámeny prodeje: 3 miliony kusů hry a 1,5 milionu dodatečného obsahu. Nadále čekáme na oznámení druhého dílu. Warhorse mezitím koupila THQ Nordic.

- Ubisoft konečně spustil technický test multiplayeru Watch Dogs: Legion. Francouzská společnost měla původně v plánu vydat bezplatnou aktualizaci pro všechny 3. 12. 2020. Pak ale došlo k odkladu. Vybraní hráči byli nyní pozváni, aby se zúčastnili technického testu. O svých zážitcích nesmění mluvit. Přesto se na internet dostalo, že propojení mezi hráči potřebuje ještě značně poladit.

Přečtěte si také: EA utrácejí za mobilní hry, nový obrázek ze Senua's Saga: Hellblade 2

- Znovu se mluví o akvizici Techlandu. Polské studio má údajně koupit Microsoft. To autoři Dying Light odmítají, konkrétně komunitní manažer. Ten prohlásil, že jde o nezávislé studio, které nekoupil žádný vydavatel. V současné době je v přípravě Dying Light 2, vyjít má letos.

- Psychologický horor The Medium s duálními světy obdržel aktualizaci. Verze 1.1 opravuje hru na PC a Xboxu Series X/S. Stahovat budete přibližně 3,9 GB. Vývojáři z Bloober Team vylepšili optimalizaci a opravili řadu chyb. Odstranili také problémy, které mohly vést ke zhroucení hry.

- Hráči Forzy Horizon 4 se mohou těšit na dodatečný balíček Hot Wheels Legends. Obsáhne šest Hot Wheels vozidel: F-5 Duelly, 1957 Studebaker Golden Hawk2JetZ, Chevrolet LUV, International Harvester a Nash Metropolitan.

- System Shock 2: Enhanced Edition obdrží mód pro plnohodnotné hraní ve virtuální realitě. V současné době se projekt nachází ve fázi prototypu a nebude dostupný zároveň s vydáním hry. Ta je v plánu zároveň s plnohodnotným remakem prvního System Shocku. Ve VR bude fungovat i kooperace.

- Pro Halo Wars 3 nejsou žádné plány, potvrdilo studio 343 Industries. Nikdy ale nechtějí říkat nikdy. Jednoho dne k pokračování real-time strategie ze světa Halo může dojít. Stejně tak nejsou v plánu aktualizace obsahu a opravy Halo Wars 2, případně přenesení hry na další platformy.

Přečtěte si také: Steam dosáhl nového milníku: Nabízí přes 50 tisíc her

- Returnal bude násilná hra. Rating ESRB odhalil, že tahle PS5 exkluzivita od Housemarque je určena pro dospělé hráče. K dispozici budete mít futuristické pistole, kulomety a raketomety pro zabíjení mimozemšťanů. Vše doprovází realistické výstřely, výbuchy a výkřiky bolesti. Nechybí stříkající krev a oltář, s nímž budou hráči interagovat.

- Tchajwanská ratingová agentura odhalila Tales from the Borderlands pro Nintendo Switch. Uvidíme, zda bude tato verze v dohledné době oznámena. Stejně tak se mluví o Switch portu off-road simulace SnowRunner.

- ZeniMax Online, tvůrci The Elder Scrolls Online, spustili nové studio v San Diegu, kde pracují na neohlášeném AAA titulu. Zdá se však, že to není jediná tajná hra. Z dostupných informací vyplývá vývoj dalších neohlášených projektů. Pro ty je otevřeno 45 pozic pokrývající všechny fáze vývoje hry.