Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Katana je mocná a ostrá zbraň. Podívejte se na dvacetisekundové video, které tenhle meč ukazuje v Cyberpunku 2077.

- Epic Games Store rozdává tři hry. Tentokrát si společnost vybrala Killing Floor 2, Lifeless Planet: Premier Edition a The Escapists 2. Od 16. 7. 2020 bude v nabídce Torchlight 2.

- V Microsoftu jsou otevřeni dalším akvizicím. Phil Spencer se netají tím, že by rád divizi Xbox Game Studios ještě rozšířil. Současně je pro něj ale prioritou, aby všechna studia měla vše potřebné k vytváření nejlepších možných her, tedy potřebný čas i rozpočet. Znamená to, že se můžeme 23. 7. v šest hodin večer během prezentace Xbox Game Studios her těšit na překvapení? Možná ano. Už dlouho kolují internetem spekulace, že měl Microsoft koupit studio v Polsku.

- Jak velký je PlayStation 5 a ovladač DualSense? Pomocí AR technologie se podařilo vytvořit srovnání PS5 s PS4 Pro. Já osobně bych raději viděl obě konzole ve stejné poloze. Zajímavá je ale fotka gamepadu. Sama Sony už dříve avizovala, že DualSense je větší než DualShock 4.

- Organizátoři E3 připomínají, že se veletrh vrátí a bude ve znamení festivalu pro fanoušky videoher. Těšit se máme od 15. do 17. 6. 2021 v Los Angeles.

- Nový Humble Bundle přináší adventury. Za pár kaček můžete mít PC verze her jako The Walking Dead, Oxenfree, The Wolf Among Us, Batman: The Enemy Within Shadows Mode, Batman: The Telltale Series nebo The Walking Dead: A New Frontier.

- O víkendu si můžete přes Steam zdarma zahrát Tropico 6 a stát se pánem svého vlastního malého ráje. Je pouze na vás, zda budete diktátorem nebo mírumilovným prezidentem svého lidu. Současně vyšlo nové DLC. Jmenuje se Lobbyistico a přináší tři nové budovy (mj. El Presidente Club) a agenturu vytvořenou za účelem boje proti šíření korupce.

- Svět samurajské akce Ghost of Tsushima tvoří tři regiony a více než 40 rozmanitých biomů. V PS4 exkluzivitě budou svěží lesy, bažiny i zmrzlá horská krajina. Autoři série inFamous se inspirovali u filmů, her, obrazů i cestovních plakátů, aby svět byl autentický, uvěřitelný a lákal k průzkumu. Zástupce studia Sucker Punch ještě zopakoval, že jde o jejich dosud největší hru, která nabízí stovky zajímavých míst.

- Letošní Gamescom Opening Night Live bude stejně fantastický jako loňský ročník. Producent a moderátor Geoff Keighley láká na prezentaci velkých titulů, které vyjdou v letošním roce i někdy v budoucnu. Na akci se můžete těšit 27. 8. 2020.

- Pokud máte v plánu kupovat novou grafickou kartu, tak můžete jako dárek získat Death Stranding. Nvidia tuhle akční adventuru od Hidea Kojimy nabízí ze svým GeForce RTX. Konkrétně k modelům GeForce RTX 2080 Ti, 2080 SUPER, 2080, 2070 SUPER, 2070, 2060 SUPER a 2060, případně stolních PC nebo notebooků s nimi. Počítat také můžete s Game Ready ovladači optimalizované nejen pro Death Stranding, ale také Horizon: Zero Dawn a F1 2020.