Tři hlavní hrdinové v Grand Theft Auto 5, pracháč a bývalý bankovní lupič Michael De Santa, ambiciózní Afroameričan Franklin Clinton a psychicky labilní vidlák a bankovní lupič Trevor Philips, někomu sedli, zatímco jiní hráči tvrdili, že si kvůli tomu nedokázali najít k postavám vztah. U šestého dílu gangsterské akce máme podle spekulací také čekat tři odlišné typy hrdinů.

Pokud nemáte radost, tak tři hrdiny v GTA 6 neočekává známý novinář Jason Schreier. Poukazuje na to, že nikdo nemá ve skutečnosti takto detailní informace o novém GTA. Navíc hra je ve vývoji a mnohé se ještě může změnit.

Neoficiální informace o Grand Theft Auto 6 se ve větší míře začaly objevovat už v minulém roce. Před nedávném je uživatelé Redditu dali dohromady a vypadlo z nich, že se příběh zaměří na tři hlavní postavy: bývalý kolumbijský zvláštní agent Ricardo, drsňák Casey a sympatická policistka Rose, která je tajně zamilovaná do Ricarda.

Podle Schreiera to ale není pravda. Jak jsme i my několikrát upozorňovaly, spekulace o GTA se v minulosti ve větší míře nevyplnily.

Uživatelé GTA Forums mezitím procházejí informace agentury Entertainment Lab se sídlem v New Yorku, kde najdeme také hlavní kanceláře Rockstar Games. Fanoušci si myslí, že našli tři herce, kteří jsou spojeni s novým GTA. Například u Nicka Millse byla uváděna rezervace pro voice-over projekt Rockstaru.

Zajímavější jsou Marco Virgilio a Natonia Monet. U nich byl uváděn videoherní projekt Fireball v produkci Rockstar Games. U Monet se navíc psalo, že jde o roli nějaké Tamary. Poté, co se tyto informace začaly šířit internetem, tak byly buď odstraněny nebo životopisy výrazně upraveny.

Pokud je Fireball skutečné interní označení nového Grand Theft Auto, tak fanoušci přicházejí s další teorií. Fireball je název písně hudebníka Pitbulla. Ten pochází z Miami a Miami je základ pro Vice City, což nás vede k tomu, že se GTA 6 může vrátit do tohoto prosluněného a neonového města. O tom už se dříve spekulovalo v souvislosti s tím, že dojde ke spojení oblíbených světů jednotlivých dílů.

Je možné, že si s námi Rockstar pouze hraje a ve skutečnosti Fireball nepoukazuje na Miami, respektive na Vice City. Jde totiž o studio, které dokáže udržet interní informace pod pokličkou. Na druhou stranu, může to být všechno záměr a malá návnada pro dychtivé fanoušky.