Samurajská akce Trek to Yomi by se dala přirovnat k 2D verzi PlayStation exkluzivity Ghost of Tsushima. Polské studio Flying Wild Hog, které naposledy vytvořilo Shadow Warrior 3, hodlá hráčům nabídnout krátké, ale zajímavé samurajské dobrodružství.

Vývojáři se u Trek to Yomi zaměřili na příběh. Hra samotná má navodit pocit klasického samurajského filmu a přinést také filmový zážitek.

Co se herní doby týče, tak na normální obtížnost máme očekávat přibližně 5 hodin.

Pokud se vám to zdá málo, tak tvůrci mohli délku natáhnout různými funkcemi a možnostmi, ale nechtěli kazit filmový a příběhový zážitek, jenž se soustředí na období Edo.

„Chtěli jsme dosáhnout filmového zážitku, abychom hráči ukázali náš příběh a seznámili ho s obdobím Edo prostřednictvím sběratelských předmětů. Délka hry určila mnoho bodů v herním designu; příliš mnoho funkcí nebo příliš obtížný boj by bylo těžké představit v tak krátkém čase. Zachování pocitu klasického samurajského filmu bylo klíčové,“ vyjádřil se šéf vývoje Marcin Kryszpin pro GamingBolt.

Trek to Yomi sleduje příběh mladého šermíře Hirokiho během jeho boje proti silám zla. Prožijete jeho hrdinský návrat, aby naplnil svůj slib a zachránil lid, k jehož ochraně se zavázal umírajícímu mistrovi. Hiroki musí chránit své město a lidi, které miluje, přes všemi hrozbami. Osamělý samuraj vázaný povinností se tak tváří v tvář tragédii vydává na cestu za hranice života a smrti, aby se postavil sám sobě a rozhodl, jakou cestou se vydá. Během této výpravy se utká se zákeřnými šermíři i nadpřirozenými bytostmi.

Na Trek to Yomi se můžete těšit během jara letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Předplatitelé Game Passu si titul po vydání zahrají v rámci předplatného.