Britské studio Splash Damage, které pracovalo na Gears Tactics, Halo: The Master Chief Collection, Gears 5, Dirty Bomb nebo Brink, na The Game Awards 2022 oznámilo svůj nejnovější projekt. Jde o Transformers: Reactivate, akci pro PC a konzole, jež je určena pro 1 až 4 hráče.

„Přišla nejvážnější hrozba pro lidstvo. A už zvítězila. Země už není naše, patří jim. Jediné, co nám zbývá, je naděje na Autoboty, jak je zachráníme z trosek, které po nich zůstaly,“ dočteme se v tajemné tiskové zprávě.

V Transformers: Reactive se hráči mají těšit na nový, svěží příběh s možnost zahrát si za jedny z oblíbených postav série. Trailer (úplně nahoře) vidíme z pohledu Transformera, kolem něhož pracuje tým lidí, aby ho opravil. Jeden z nich mluví o načítání jeho paměťového jádra, na kterém se přehrávají záběry davu ve městě. Masy lidí prchají před obří, červenou a špičatou vesmírnou lodí, která narazí do ulice a zvedne obrovský oblak prachu.

Pak se záběry střídají, vidíme bitvu ve výše zmíněném městě a potom Transformera, jenž byl v této bitvě zničen. Lidem se ho ale teď podařilo zachránit a my zjišťujeme, že je to podle všeho Bumblebee.

Transformers: Reactive nemá stanovené datum vydání. Hra vzniká na Unreal Enginu a vývojáři by rádi v příštím roce uspořádali uzavřenou betu.