Japonské společnosti Capcom a Square Enix zveřejnily launch trailery pro jejich dvě důležité hry. Capcom připomenul dnešní vydání remaku akčního hororu Resident Evil 3, zatímco Square Enix láká na 10. 4., kdy se začne prodávat Final Fantasy VII Remake.

Resident Evil 3 vyšel pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Součástí hry je také asymetrický multiplayerový mód Resident Evil Resistance, do kterého se hlavní hrdinka Jill Valentine podívá 17. 4.

„Staňte se svědky vrcholných událostí v Raccoon City v kompletně přepracované hře Resident Evil 3. Toto fanoušky vysoce žádané pokračování z legendární videoherní franšízy s více než 94 miliony prodaných kopií navazuje na oceňovaný titul Resident Evil 2 a přináší završení událostí a příběhu z Raccoon City. Hra Resident Evil 3 s sebou přináší také nový asymetrický online multiplayer mód 4vs1 Resident Evil Resistance,“ láká tiskové zpráva

Ve hře Resident Evil 3 se ocitáte v roli Jill, která se snaží o útěk ze zamořeného města Raccoon City. Děj hry se odehrává těsně před a těsně po událostech z Resident Evil 2, které vrhají nové světlo na kritickou situaci ve městě Raccoon City. Každá naděje na útěk je zmařena další hvězdou série Resident Evil: impozantní organickou zbraní Nemesis. Toto brutální a zároveň velmi inteligentní monstrum využívá bohatý arzenál zbraní ničivé síly za účelem nemilosrdné eliminace všech přeživších členů jednotky S.T.A.R.S. ve městě - a Jill představuje jeho poslední cíl...

Final Fantasy VII Remake dorazí přesně za týden ve verzi pro PlayStation 4, kde má roční exkluzivitu. Jde o kompletně přepracovanou verzi originálního JRPG. Hra vypráví příběh světa ovládaného energetickou společností Shinra Electric Power Company. V rozrůstajícím se městě Midgar vzniká organizace s názvem Avalanche, aby se postavila na odpor korporaci Shinra. Cloud Strife, bývalý člen elitních jednotek společnosti Shinra, se rozhodne změnit strany a nabídne pomocnou ruku organizaci Avalanche, aniž by si byl vědom epických následků svého rozhodnutí.