Dobré odpoledne. V netradiční čas vám přinášíme nové Stručně věnované krátkým, ale zajímavým zprávičkám z herního světa, včetně příběhu Abby v The Last of Us Part II.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Půl roku po vydání připomíná Sony s Naughty Dog survival thriller The Last of Us Part II prostřednictvím traileru zaměřeného na příběh Abby. Pokud jste hru nehráli, tak pozor, video obsahuje spoilery. Je zajímavé, že jde zrovna o příběh Abby, právě na něj se snesla velká vlna kritiky od fanoušků.

- Realmforge Studios převezmou vývoj série Tropico, oznámila vydavatelská společnost Kalypso Media. Německé studio, které vytvořilo Dungeons 3 a připravuje Spacebase Startopia, už s Tropicem nějakou dobu pracuje, 16. 12. pro PC, PS4 a Xbox One verze šestého dílu od nich vyjde balíček Caribbean Skies. Na začátku letošního roku Kalypso Media koupili zbývajících 40 procent akcií Realmforge Studios, vlastní tak celou firmu.

- Tvůrci izometrické akce Helldivers připravují next-gen AAA third-person střílečku. Projekt se má pochlubit grafikou nové generace a obsáhne inovativní kooperaci a spojí komunitu. Zní to podobně jako Galactic Campaign v Helldivers, kde hráči dobývali planety a získávali vliv. Na bližší informace si musíme počkat. Studio nyní hledá nové zaměstnance. Není známo, zda opět půjde o exkluzivitu pro PlayStation, stejně tako Gauntlet pro PS4 nebo Helldivers pro PS3, PS4 a PS Vita.

Přečtěte si také: Vydávání PS5 her na PS4 je podle Sony správné a racionální

- Dead Island 2 je nadále ve vývoji, potvrzuje vydavatelství Deep Silver. Ještě ale nejsou připraveni o pokračování survival zombie akce mluvit. Lepší než nic, když vezmeme v potaz přehršel spekulací a rošády u vývojářů - po rozchodu s Techlandem (vytvořili původní Dead Island a potom pro Warner Bros konkurenční Dying Light) se značka dostala k Yager Development, poté k Sumo Digital a od roku 2019 má hru na starost interní studio Dambuster, které vytvořilo Homefront: The Revolution a na rok 2021 chystá Chorus.

- Madden NFL 21 vylepšeno pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Aktualizace je zdarma dostupná všem, co si Madden NFL 21 koupili pro PS4 nebo Xbox One. Pokud ovšem máte fyzickou verzi, je nutné zamířit na stránky EA a ověřit svou kopii. EA Sports se měli postarat o autentické prostředí stadionů, lepší nasvícení, vizuální věrnost a realistické počasí. Přidána byla nová technologie animací a nové zvuky pro haptickou odezvu ovladače DualSense u PS5, abyste cítili dopad přihrávek, kladkostroje, střetů nebo kopů.

- Akce Warhammer Vermintide 2 je nově optimalizována pro Xbox Series X a Xbox Series S. V tiskové zprávě je akorát zmíněno, že hra běží dobře a využívá technické výhody. Bližší informace společnost Fatshark nezveřejnila.

Přečtěte si také: Casey Hudson a Mark Darrah opouští BioWare

- Na Epic Games Store je nově zdarma populární indie hra Cave Story+. Na přidání hry máte čas do příštího čtvrtka. Pak budou v nabídce Pillars of Eternity: Definite Edition a Tyranny – Gold Edition.

- Na The Game Awards 2020 uvidíme Crimson Desert, láká nás krátké video s animovaným logem. Přenos začne 11. 12. v jednu ráno našeho času. Crimson Desert měl být původně preguel pro Black Desert Online. Nakonec je z něho plnohodnotné masivně multiplayerové RPG určené pro konzole a PC.

- Ubisoft chystá aktualizaci, která vylepší The Division 2 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Jak je zvykem, půjde o bezplatnou aktualizaci. Dostupná bude od 2. 2. 2021 a umožní hrát hru v rozlišení 4K při 60fps. Na podrobnosti si musíme počkat. Je ale více než jisté, že na Xboxu Series S bude nižší rozlišení.

- Ubisoft stále nevyřešil problém s ukládáním v Xbox Series X/S verzích Watch Dogs Legion. Někteří hráči nemohou hru ukládat. Francouzská společnost prosí o trpělivost.

- Do Fall Guys míří Doom Slayer, respektive kostým Doom Guy. Dostupný má být brzy.

- Pro PS4 vyšla kompletní edice Sniper Ghost Warrior Contracts. Obsahuje základní hru a obsah navíc v podobě zbraní a skinů pro zbraně. Mezitím vzniká pokračování.

- Twin Mirror od studia Dontnod je podle recenzí nejhorší hrou tohoto týmu, který vytvořil Life is Strange, Vampyr nebo Remember Me. Interaktivní adventura nemá úplně špatné recenze, někteří se rozhodli pro 8/10, zatímco PC Gamer dal 6/10, IGN potom 5/10 a 4/10 Windows Central. Britský Eurogamer hru nedoporučuje.

- Sony Japan se musí obejít bez tří veteránů. Tvůrce série Silent Hill Keiichiro Toyama oznámil vznik nového studia. Jmenuje se Bokeh Game Studio a jeho hlavními tvářemi jsou Toyama, Kazunobu Sato a Junya Okura. Sato je bývalým producentem The Last Guardian z roku 2016 a Sato byl hlavním designérem všech tří dílů Gravity Rush. Všichni tři dříve pracovali na hororovém survivalu Siren pro PS2 (ve světě hra vyšla pod názvem Forbidden Siren). Bokeh Game Studio založili v srpnu/augustu letošního roku a chtějí být nezávislým týmem. Nyní si hrají s návrhy monster. Famitsu uvádí, že první titul bude akční adventura a vyjde na různé platformy. Vývoj má trvat dva až tři roky.