V sobotu jsme vás informovali, že studio Saber Interactive v rámci příprav na sedmou sezónu dokončuje next-gen verzi off-road simulace SnowRunner, která vyjde 31. 5. letošního roku a bude zdarma dostupná pro majitele PS4 a Xbox One verzí hry. Dnes přichází tisková zpráva v doprovodu s trailerem.

Tisková zpráva potvrzuje, že SnowRunner na nové generaci konzolí poběží v rozlišení až 4K UHD při 60 snímcích za sekundu. Slovíčko až může značit, že v některých případech bude rozlišení nižší, případně takto vydavatel myslí na méně výkonný Xbox Series S. Potvrzen je také cross-play se všemi verzemi.

„Sledujte, jak příroda a přírodní živly ožívají, když roztáčíte kola po blátě, sněhu, ledu a řekách a plníte dodávky a prozkoumáváte otevřený svět sólo nebo až se třemi přáteli bez ohledu na to, na jaké platformě hrají, díky plné podpoře cross-play. Nastal čas využít revoluční fyziku a zrádně nádherné prostředí na konzolích Xbox Series X/S a PlayStation 5 s přidanou podporou haptické zpětné vazby, abyste pod koly cítili každou nuanci terénu,“ uvádí tisková zpráva.

Co se sedmé sezóny týče, tak ta ještě nemá konkrétní datum, ale odhaduje se, že dorazí přibližně ve stejném termínu. Jisté je, že bude pokračovat v USA a je zasazena do Tennessee s letní mapou. Ta zahrne prašný okruh, velkou řeku a nové závodní události. Soutěžit budete moci v sólo závodech na čas nebo závodit s přáteli v multiplayeru. Jedním z nových vozidel by mělo být nákladní auto šité na míru závodění. Druhým lehký průzkumný vůz.

SnowRunner vyšel s českými titulky na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.