Total War: Warhammer 3 vyjde celosvětově 17. 2. 2022 na PC s českými titulky. Hra bude v den vydání dostupná také v předplatném Xbox Game Pass ve verzi pro počítače. Později se třetí díl fantasy strategie objeví i pro macOS a Linux. Na portech pracuje zkušený tým ze studia Feral Interactive.

Datum vydání oznámila společnost Sega prostřednictvím nového traileru, který se zaměřuje na předobjednávkový bonus Ogre Kingdoms. Video ukazuje hrůzostrašnou orčí hostinu z lidského masa a kostí, kterou doprovází píseň orků. Balíček s rasou Ogre Kingdoms bude bonusem při včasném nákupu hry. Dostane ho zdarma každý, kdo si Total War: Warhammer 3 předobjedná, případně koupí během prvního týdne od uvedení na trh.

Tento balíček ras přináší do hry Legendární lordy – Greasus Goldtooth & Skrag the Slaughterer, kteří umožní hráčům vést kolosální válečníky a prapodivná monstra do bitvy při hledání zlata, kořisti a masa pro jejich nenasytné žaludky.

V bitvě tito surovci vynikají bombardováním nepřítele palebnou silou na velké vzdálenosti a poté se vrhnou na jejich rozbité řady ničivým útokem. V rámci kampaně vedou krvavou válku ze svých nomádských táborů hluboko v Mountains of Mourn a vždy ochotně přijmou štědré nabídky.

Pokud si budete chtít Total War: Warhammer 3 koupit, tak na výběr máte Day One Edition a Limited Edition. Limitovaná edice navíc obsahuje limitovaný embosovaný steelbook, oboustranný plakát s mapou kampaně hry Warhammer III a obrazem z přebalu hry a sadu samolepek s ikonami Chaosu.

Sběratelská edice bohužel nebude z důvodu globální pandemie a jejího dopadu na další průmyslová odvětví, stejně tak kvůli tomu, že vývojáři v posledních dvou letech vývoje hry pracují ze svých domovů.

Tvůrci zároveň doufají, že v budoucnu přidají Total War: Warhammer a Total War: Warhammer 2 do nabídky Epic Games Store a Windows Store. Třetí díl v těchto obchodech bude, stejně tak na Steamu. Dobrou zprávou je, že ani jeden obchod nemá nic exkluzivně. Vše je všude.