Společnost Sony oznámila příchod letošních Days of Play. Tradiční oslava PlayStation komunity bude letos nabitá a plná novinek. Hráči se mohou těšit na PlayStation Player Celebration, do které je možné se zaregistrovat od dnešního dne do 31. 5. První z tříkolových herních částí pak začne 18. 5. Plněním jednotlivých herních úkolů lze získat exkluzivní PSN avatary či PS4 motivy.

Během tohoto měsíce budou k dispozici také speciální Days of Play slevy vztahující se na některé PS4 a PS5 tituly a další produkty. Hráči, kteří nemají PlayStation Plus předplatné, si během vybraného květnového víkendu budou moci vyzkoušet také free online multiplayer.

Výzva je rozdělena do tří fází. V každé fázi musí komunita PlayStation odehrát určitý počet her (hodin) a získat stanovený počet trofejí na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5. Za splnění každého cíle získají účastníci avatary profilu PSN a dynamické motivy pro PS4.

Do celkového skóre se započítává alespoň jedna odehraná hodina. Pokud budete hrát s přáteli, započítává se dvojnásobek. Pokud se chcete akce zúčastnit a vyhrát ceny, musíte se zaregistrovat.

Přečtěte si také: Sony bude agresivně investovat do svých studií, aby nabídla exkluzivity pro PS5

První fáze běží od 18. do 25. 5. Základním cílem jsou 2,4 milionu odehraných her a 7,2 milionu získaných trofejí. Bonusovým cílem jsou 3 miliony odehraných her a 8,8 milionu získaných trofejí. Ceny: dynamické téma pro PS4 a avatar pro základní úkol a 3 avatary pro bonusový úkol.

Druhá fáze běží od 25. 5. do 1. 6. Základním cílem jsou 2,9 milionu odehraných her a 8,5 milionu získaných trofejí. Bonusovým cílem jsou 3,7 milionu odehraných her a 11 milionů získaných trofejí. Odměny: 5 avatarů pro základní úkol a 3 avatary pro bonusový úkol.

Třetí fáze běží od 1. do 8. 6. Základním cílem jsou 3 miliony odehraných her a 9 milionů získaných trofejí. Bonusovým cílem jsou 3 miliony odehraných her a 8,8 milionu získaných trofejí. Ceny: dynamické téma pro PS4 a avatar pro základní úkol a 3 avatary pro bonusový úkol.

Účastníci všech fází získají také bonusové dárky v podobě dalšího avatara a dynamického tématu pro PS4. Průběh výzvy je možné sledovat na oficiální stránce. Výsledky budou aktualizovány několikrát denně.