Westernový opus od Rockstaru se proslavil až dvoudílným Red Dead Redemption. Správný fanoušek ale ví, že už v roce 2004 na PlayStation 2 a původní Xbox vyšel Red Dead Revolver, který si dnes můžeme připomenout skrz neoficiální fanouškovský koncept trailer vytvořený v Unreal Enginu 5.

Moderní technologie dodávají westernové akci punc a bylo by určitě skvělé, kdyby se Rockstar rozhodl pro plnohodnotnou předělávku obohacenou o dnešní standardy, včetně otevřeného světa.

Příběh Red Dead Revolver začíná na konci 80. let 19. století. Mladý kluk Red žije se svou rodinou na západní hranici, kde narazí na zlato. Bezstarostného života si ale neužívají dlouho, zpráva o jejich šestí se dostane k uším generála Diega, zlotřilého mexického generála, který vyšle své bandity na misi s cílem zmasakrovat Redovu rodinu a ukrást jejich zlato.

Redova rodina je před jeho očima vyvražděna, jeho matka upálena a otec zastřelen. Red má v hlavě jen pomstu. Rychle sebere otcovu zbraň – ta mu spadla do ohně -, popálila mu ruku a zanechala otisk jako trvalou jizvu a připomínku toho, co se stalo. Ale podaří se mu vystřelit jediný výstřel a zasáhne jednoho z banditů do ruky, když odjíždějí.

Nyní, o mnoho let později, už jako muž, se Red chystá na pomstu.