Dnešní odhalení v rámci Summer Game Fest Geoffa Keighleyho přineslo nečekané ovoce a fanoušci virtuálního skateboardování se mají na co těšit. Blíží se totiž Tony Hawk's Pro Skater 1+2 - remaster prvních dvou dílů této legendární série. Vydání je přitom naplánováno už na 4. 9. na PC (přes Epic Games Store), PS4 a Xbox One. O vývoj se postarali vývojáři z Vicarious Visions zodpovědní za výborný remake původních tří dílů série Crash Bandicoot.

Protože originální verze vyšly už před dvaceti lety, je samozřejmé, že se největší a nejmasivnější změny dočkala hlavně grafika a zvuky. Změn se také dočkalo ovládání, které má být trochu vylepšené, mají být k dispozici nové triky a také nové možnosti v Create-A-Skater a Create-A-Park. V případě zbytků ale máme čekat originál v celé své kráse. Těšit se tak můžeme na všechny originální levely, skatery, triky, (multiplayerové) módy a dokonce i písničky.

Podle vývojářů se navíc má postup v obou hrách sdílet. To se bude pravděpodobně vztahovat na kosmetické úpravy a odemykání nových předmětů do editoru map.

Chybět nebude ani zmíněný multiplayer a lokální i online kooperace, přičemž samotná hra pojede na 60 snímků za vteřinu, v případě PC, PS4 Pro a Xbox One X verzí dokonce v rozlišení 4K.

Doporučená cena hry je stanovena na 40 dolarů / 45 euro (1230 Kč), deluxe edice bude stát 50 dolarů / 55 euro (1500 Kč) a nabídne kromě hry i skatera The Ripper, retro obleky z 80. let pro Tonyho Hawka, Steva Caballera a Rodneyho Mullena a také „retro obsah” pro Create-A-Skater.

Ti, co si hru předobjednají digitálně, pak dostanou přístup k tzv. The Warehouse Demo - tedy demoverzi hry s levelem Warehouse. Datum, kdy bude demo dostupné, bude oznámeno později.

Předobjednávky fyzické kopie pak ještě navíc dostanou fingerboard, tedy miniaturní repliku Tony Hawkova skateboardu. Bonus by měl být dostupný i v Evropě, jak to bude ale přímo u nás ještě nevíme.

Na závěr také byla oznámena sběratelské edice hry, která se u nás pravděpodobně prodávat nebude. Kromě samotné hry a obsahu z deluxe edice také za koupi dostanete limitovanou skateboardovou desku s designem Birdhouse Falcon 2 i s jeho podpisem. A to za 100 dolarů (2500 Kč).