Série Tony Hawk má za sebou vrcholky i pády. Po posledních neúspěšných dílech to Activisionu konečně došlo a fanouškům skateboardových her dopřeje to, po čem dlouhé roky touží. Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 je téměř tady a já jsem si ho vyzkoušel v demoverzi.

Po spuštění dema jsem se vrátil do dětství. Stačilo, abych slyšel ikonické songy jako Superman od Goldfinger nebo Guerilla Radio od Rage Again a vybavilo se mi, jak jsem se za mlada snažil zapamatovat jednotlivé triky a překonat své nejvyšší dosažené skóre. Demo sice nabízí pouze dobře známé opuštěné skladiště s dvouminutovým limitem, ale to mi nebránilo v tom, abych v něm nahrál několik hodin. I přes absenci úkolů se srážením krabic a získávání písmenek jsem se bavil a ověřil jsem si, že Tony Hawk je zpět prostřednictvím dvou nejlepších dílů Pro Skater.

Předělávka prvních dvou dílů Pro Skater na to jde dobře. Zachovala si arkádovou hratelnost s trochou simulace, přináší moderní grafický kabátek a útočí na nostalgii všech, kteří s Tony Hawkem vyrůstali a už se nemohli dívat na to, co se s jejich milovanou sérií v posledních letech děje.

Najdete tady známé triky jako kickflipy, devítistovky, airwalky, melony, hardflipy, 50-50 ve vší parádě a po pár minutách hraní se fanoušci starých dílů budou cítit jako doma. Do toho se naučí nové triky. A když vám to moc nepůjde, můžete si zapnout asistenty, jež uhlídají správný balanc nebo zamezí pádům. Potěší rovněž možnost přepnout ovládání do klasického prvního či druhého dílu Pro Skater.

Warehouse je postaveno přesně tak, jak si všichni pamatujeme před dvaceti lety. Nechybí dřevěná zeď, kterou prorazíte, abyste se dostali k rampám. Nad nimi jsou kancelářské prostory, zatímco dole najdeme taxi, zábradlí, vodu a mnoho dalších objektů. Celkově působí prostředí realističtějším dojmem a Tony Hawk vypadá skvěle, ovšem hra za grafické zpracování žádné ocenění nezíská. K dnešním moderním titulům má ještě daleko. Naštěstí pohyby i pády Tonyho Hawka jsou dobré.

Na PS4 Pro jsem si při testování nevšiml žádných problémů. Zdá se, že vývojáři z Vicarious Visions, kteří se postarali o skvělou Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, odvedli dobrou práci. Výslednou kvalitu ale posoudím až u hotového produktu, který přinese další známé úrovně, více triků, nové i staré skatery, multiplayer a také ikonické skladby vedle těch nových. V demu jsou pouze dvě staré a dvě nové písničky. Mezi nimi můžete libovolně přepínat.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 má nakročeno k úspěchu, ale bude záležet na tom, jak tvůrci dokážou zkombinovat staré prvky s těmi novými a kolik obsahu ve hře vlastně bude. Hratelnost je ale dobrá. Už dnes je ale tak nějak jisté, že strašný pátý díl Pro Skater bude zapomenut.

Teď už mě omluvte, vracím se do Warehouse, abych se naučil další triky, vylepšil své skóre a připravil se na příchod plné verze. Ta dorazí 4. 9. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Když si hru digitálně předobjednáte na PS Store, Xbox Store nebo Epic Games Store, tak se do dema také dostanete.