Tony Hawk's Pro Skater 1+2 přijel loni na podzim na vlně nostalgie a doručil to, co od titulu hráči očekávali. Hře se dokonce dařilo tak moc, že během prvních deseti dnů prodala přes milion kopií, což z ní udělalo nejrychleji prodávající se titul série. Tony Hawk se navíc podívá i na konzole nové generace, kam dorazí již 26. 3. 2021. Má to ale jeden menší háček.

Za tímto remakem sice stojí vývojáři ze studia Vicarious Visions, ovšem vydavatelem je Activision, který se rozhodl zopakovat to, co udělal s Call of Duty: Black Ops Cold War. Pokud nevíte, tak pokud jste si chtěli zahrát nové Call of Duty na PlayStationu 5 či Xboxu Series X/S a měli jste kopii na starou generaci, museli jste si připlatit 10 dolarů/eur (cca 212 Kč). Žádné bezplatné vylepšení se tedy nekonalo.

To samé čeká hráče Tony Hawk Pro Skater 1+2. Pokud si budete chtít užít hru na 120 snímků za sekundu s rozlišením 1080p či na 60 snímků za sekundu společně s rozlišením 4K, budete si muset připlatit 10 dolarů/eur (cca 212 Kč). Je tu ale jedna výjimka, pokud vlastníte digitální deluxe edici hry, máte vylepšení bez dalších investic.

Aby vám nebylo líto těch 10 dolarů/eur utracených pouze za vylepšení na novou generaci, dostanete k tomu nějaké předměty do hry. Součástí takzvaného Cross-Gen Deluxe Edition balíčku je totiž tajný skater Ripper, retro vybavení pro mód Create-A-Skater a skiny ze staré školy pro Tonyho Hawka, Steva Caballera a Rodneyho Mullena. Nemusíte se ani bát, že přijdete o svůj postup, jelikož jak na PlayStationu, tak i na Xboxu si můžete svoje herní data přenést z konzole na konzoli.

Zajímavé také je pořizování vylepšené verze v případě, že vlastníte fyzickou kopii hry. Pokud máte titul zakoupený na PlayStationu 4, tak jste v suchu. Balíček s vylepšenou verzí si v pohodě pořídíte, ovšem majitelé Xboxu One jsou na tom o poznání hůře, jelikož zde si balíček s vylepšenou verzí prostě nepořídíte.

Kromě verze pro novou generaci konzolí je tu ještě jedna novinka. Tony Hawk's Pro Skater 1+2 dorazí na Nintedno Switch někdy v průběhu letošního roku. To bylo původně jen naznačováno v sérii tweetů, ve kterých Tony Hawk záviděl Crashovi jeho příchod na Switch. Chvilku se spekulovalo, zda to opravdu může znamenat Tonyho příchod na Nintendo, ale netrvalo dlouho a Activision verzi pro Nintendo Switch potvrdil oficiálně.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 v tuhle chvíli pořídíte na PlayStation 4, Xbox One a PC. S tím, že vylepšení pro novou generaci konzolí dorazí již 26. 3. 2021.