Mělo to být rozloučení s licencí FIFA ve vší parádě a my jsme měli po obsahové stránce dostat nejlepší díl ze všech. Ukazuje se ale, že vývojáři z EA Sports několik věcí spíše odflákli a hráči si stěžují a kroutí hlavou, proč jsou ve hře stále stejné chyby.

Současnou situaci vhodně dokládají nejrůznější záběry od hráčů, v nichž není nouze o kiksy brankářů, obránců, útočníků i podivné animace. Nemluvě o několika případech divné podobizny známých fotbalistů. To má být ta druhá generace HyperMotionu?

Tyto záběry (úplně dole) jdou ruku v ruce s recenzemi novinářů. FIFA 23 má v průměru 78/100 na Opencritic a Metacritic. O dvě procenta lépe má Xbox Series X verze. Některé recenze jsou veselejší, jiné nešetří kritikou. Například Metro GameCentral s hodnocením 6/10 píše o zklamání závěrečného hvizdu od EA s tím, že se série nikam neposouvá.

Jak už to tak bývá, servítky si neberou hráči. Ti ve velkém kritizují FIFA 23 na Steamu. Výsledkem je spíše záporné hodnocení z více než 3 700 názorů. Spousta hráčů má problém hru vůbec spustit z důvodu nového systému proti podvodníkům. Ten byl implementován kvůli crossplayi a FIFA 23 se bez něj nespustí. Spousta lidí ale nemůže aktualizovat software v počítači a na obrazovce se jim zobrazuje chyba.

„Po třech dnech boje s EA Anticheat stále nemohu hrát. Nevím, proč jsem si koupil early access verzi, když stále nemůžu hrát,“ zlobí se jeden hráč. Ti, kteří se do hry dostanou, tak také nejsou nadšeni. Stěžují si na špatnou optimalizaci s velkými propady frekvence snímků za sekundu, a to i na výkonných počítačových sestavách.

Jak vidno, v EA Sports nemohou hodit nohy na stůl a užívat si, že vydali hru. Místo toho by měli velmi rychle přinést patche, aby tuhle žalostnou situaci napravili, a to nejen na počítačích, ale také na konzolích, kde je hromada chyb.

Pokud i vy máte problém spustit FIFA 23 na PC, tak EA radí tohle:

  • Zavřít hru, AntiCheat a aplikaci Origin/EA.
  • Stiskněte klávesu/ikonku Windows a do vyhledávače zadejte „Origin“ nebo „EA“.
  • Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu a vyberte možnost "Spustit jako správce".
  • Po zapnutí aplikace spusťte hru FIFA 23.

Bohužel, ne všem tohle řešení pomůže.

PŘIPRAVENI?

Tak tady to máte: