Kanadské studio Radical Entertainment to nemělo v minulosti úplně jednoduché. Ještě pod Vivendi Games v roce 2006 vytvořilo akční adventuru Scarface: The World Is Yours, která měla dobré hodnocení, hráčům se líbila, ale na pokračování nikdy nedošlo, stejně jako v případě třetího dílu série Prototype.

Pokračování nepřímé adaptace filmu Scarface (česky Zjizvená tvář) s Tony Montanou ale bylo ve vývoji a mělo působit jako Grand Theft Auto v Las Vegas. Město hříchu jsme si měli užít s kasiny i okolní pouští.

Co se příběhu týče, Tony Montana se měl pomstít svému obchodnímu partnerovi, který se stal jeho nepřítelem, Alejandru Sosovi. Vrátit se mělo několik původních filmových herců, aby namluvili své role.

V éře druhého PlayStationu a prvního Xboxu se v Radicalu soustředili na licencované hry. Vytvořili James Cameron's Dark Angel pro Sierru, CSI: Crime Scene Investigation pro Ubisoft, Hulka pro Vivendi, The Simpsons: Hit & Run, CSI: Miami, Crash Tag Team Racing a po spojení s Activisionem sérii Prototype. Právě Prototype 2 z roku 2012 je jejich poslední velkou hrou. Od té doby se stali podpůrným studiem a podíleli se mimo jiné na Destiny od Bungie.

Zrušeny byly minimálně projekty jako Prototype 3 (2012), Spider-Man 4 (2012), Treadstone (2008), Scarface 2 (2008) nebo The Simpsons: Hit & Run 2 (2007).

Las Vegas se zdá pro herní vývojáře prokleté, měla se v něm odehrávat i nová Mafie, která byla taktéž zrušena. Teď ale má vznikat prequel.