Čtvrtka aktualizace: Co vše videa z GTA 6 ukázala? Detailů je celá řada. Vše jsme sepsali zde.

Třetí aktualizace: Rockstar dnes (19. 9. 2022) potvrdil únik gameplay záběrů z rané vývojové verze GTA 6. Více zde.

Druhá aktualizace: Sepsali jsme speciální Stručně, kde se dále věnujeme tomuto velkému úniku. Mimo jiné přinášíme zajímavé zprávy z internetu, včetně zprávy, že se hacker chce dohodnout s Rockstarem.

První aktualizace: Renomovaný Jason Schreier u svých zdrojů z Rockstaru potvrdil, že masivní únik skutečně pochází z Grand Theft Auto 6. Jedná se o záběry z rané a nedokončené verze hry.

Dámy a pánové, kluci a holky, jsme svědky největšího úniku ve videoherním světě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Tak tohle je opravdu velké. Na internet se dostalo velké množství záběrů, které mají pocházet z vývojové/testovací verze Grand Theft Auto 6. Doprovází je další data, zdrojové kódy a assety.

Videa se z GTAForums postupně rozšířila na YouTube, Twitter a další platformy. Mimo jiné ukazují loupeže, přestřelky, jízdu policejním autem, návštěvu nočního klubu a mnoho dalšího v prostředí, které připomíná Vice City. Ostatně, i policejní vozy jsou označeny jako VCPD.

Pokud jsou videa skutečně z GTA 6, tak nejen, že v Rockstaru a Take-Two budou mít nepěkné nedělní ráno, ale zároveň se potvrzují některé dřívější spekulace, včetně vážnějšího příběhu ve stylu Bonnie a Clyde. O něm na konci července psal Jason Schreier z Bloombergu. Ve videu vidíme, jak v restauraci řádí Lucia ovládaná hráčem a Jason ovládaný umělou inteligencí.

A odkud se tohle všechno vlastně vzalo? Teapotuberhacker tvrdí, že data byla stažena z interních skupin Rockstaru na Slacku.

Na internetu se mezitím horlivě diskutuje, zda jsou videa skutečná. Vidíme, že je použito větší množství prvků z GTA 5, což může poukazovat na falešný/upravený materiál. Pak jsou ale ve videích jiné prvky z testování, které zase misky vah přiklání na druhou stranu. Další poukazují na to, že je tam spousta odlišných věcí od GTA 5, včetně mapy.

Pokud je tohle všechno falešné, tak si s tím někdo dal hodně velkou práci. Například na některém videu je vidět Windows 10 verze 1909, což je verze z listopadu 2019 do května 2022. Na jiném videu je menu PlayStationu 4. Že by devkit PS5 se starým menu? Samotná videa jsou potom datovaná na léto tohoto roku.

Bude zajímavé sledovat, zda v následujících hodinách začnou společnosti Rockstar Games a Take-Two materiál z internetu stahovat s nárokem na jeho práva.

Společnosti Take-Two a Rockstar videa odstranila.