Včera večer na PlayStation Showcase byla konečně oznámena hra God of War: Ragnarök. Dočkali jsme se tříminutové herní ukázky a prvních zajímavých detailů. I když někteří hráči nejsou moc nadšeni z toho, že Ragnarök se hodně podobá původnímu God of War z roku 2018. Je to ale z důvodu, že vývoj nového dílu začal dříve a původně se s ním počítalo pouze pro PlayStation 4.

God of War: Ragnarök bude koncem severské ságy. Příběh se vrací do Midgardu, kam hlavní hrdina utekl se svým synem po porážce olympských bohů. Jak napovídá název, oba se budou podílet na eschatologickém závěru severské mytologie a pravděpodobně i na znovuzrození světa.

Na bližší podrobnosti, krom těch ve včerejším článku, si musíme ještě počkat.

Místo nich se podíváme na obrázek Thora. Bůh hromu v God of War: Ragnarök vypadá odlišně od verze, na kterou jsme zvyklí z filmu Avengers od Marvelu. V Santa Monice se rozhodli Thora vytvořit blíže k tomu, jak je popisován v mytologii. Jde tak o velkou, impozantní a zastrašující postavu s ničivým kladivem. V traileru bylo možné slyšet hlas herce Ryana Hursta, který Thora namluvil.

Tím nekončíme. Po PlayStation Showcase následovala debata vývojářů. Ta odhalila, že šéfem vývoje God of War: Ragnarök není Cory Barlog. Barlog řídil vývoj God of War z roku 2018 a psal pro něj scénář. Ve velké míře se podílel i na předchozích dílech. Tentokrát je šéfem vývoje Eric Williams, jenž byl designérem předchozího dílu. Barlog podle všeho pracuje na něčem novém, co je (pravděpodobně) v rané fázi vývoje.

Podle pracovních nabídek ve studiu SIE Santa Monica chystají ještě novou značku odehrávající se ve fantasy prostředí. Někteří ale doufají, že Barlog by mohl chystat pokračování God of War, které Krata zavede zase jinam. Říkal někdo Egypt? Předtím si Barlog přál vyprávět příběh o manželce Krata.

Williams v interview řekl, že příběh God of War: Ragnarök bude mít silné emocionální jádro. Klíčovou součástí příběhu bude nadále vztah mezi Kratem a Atreem.

God of War: Ragnarök vyjde v roce 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4.