Kde je Titanfall 3? Tuto otázku si mnozí fanoušci povedené série od studia Respawn Entertainment pokládají prakticky kdykoliv, když narazí na někoho z Respawnu. Nejinak tomu bylo i v nedávném streamu, který pořádal komunitní manažer Jason Garza a na který upozornil třeba server PCGamesN. Garza se v odpovědi na dotaz jednoho z diváků na stav Titanfallu vyjádřil dost odmítavě. A možná poněkud nešťastně.

„Jo, je to hra se spoustou mechů. Je stará, z doby kdy poprvé vyšel Xbox [One]. A to je celé. Nedělej si naděje, chlape. Už jsem to dříve říkal, prostě nemáme nic ve vývoji. Nic tam není. Právě teď pracujeme na moc velkém množství jiných her,“ řekl Jason Garza, který tímto způsobem odstartoval vlnu nevole fanoušků. Někomu se nelíbí lehkovážný způsob, jakým o Titanfallu mluví, jiní jsou zkrátka znovu zklamaní, že se situace zjevně nijak nezměnila.

Jakmile se však zprávy o vyjádření Jasona Garzy a jeho streamu začaly šířit, na Twitteru se ozvalo samotné studio Respawn Entertainment, které prostřednictvím signálů helmy Jacka Coopera vyslalo (obrazně řečeno) docela jinak znějící zprávu: „Navzdory tomu, co někteří tvrdí, je Titanfall samotné jádro naší DNA. Kdo ví, co přinese budoucnost...“

Oficiální stanovisko vývojářů tedy není ani zdaleka tak odmítavé, přičemž naznačuje, že je jim série stále velmi blízká. Bohužel to ale nic nemění na tom, že vývoj Titanfallu 3 v tuto chvíli s největší pravděpodobností neprobíhá, a tak je vyjádření Respawnu ve výsledku jen jedno velké „možná“. Zkrátka a dobře jde prozatím pouze o ujištění, že Titanfall neskončil navěky v propadlišti dějin. Jednoho dne se k němu tedy jeho autoři mohou vrátit.

Respawn již mnohokrát prozradil, že v minulosti určité pokusy o vývoj Titanfallu 3 probíhaly, postupem času se však proměnily v práce na battle royale Apex Legends, aktuálně nejpopulárnějším projektu Respawnu, jehož podpoře jsou nadále věnovány značné zdroje. Studio slavilo v éře po vydání skvělého, ale komerčně neúspěšného Titanfallu 2 úspěch i s akční adventurou Star Wars Jedi: Fallen Order. Vše přitom nasvědčuje tomu, že tým zodpovědný za dobrodružství Jedie Cala Kestise právě připravuje plnohodnotné pokračování, jelikož EA jakožto vydavatel a majitel Respawnu hodlá do této značky dále investovat. Na základě nabídek pracovních pozic ve studiu se spekuluje také o tom, že Respawn Entertainment možná připravuje zcela novou singleplayerovou značku.

Minimálně ta část Garzovy poznámky, v níž tvrdí, že v Respawnu právě připravují příliš velké množství her na to, aby se mohli věnovat ještě dalšímu Titanfallu, tedy může být docela dobře pravda. Příznivcům Jacka Coopera, jeho titánského parťáka BT-7274 a pořádných multiplayerových bitev Pilotů a Titánů tedy v tuto chvíli nezbývá nic jiného než spokojit se s čím dál častějšími odkazy na Titanfall v Apex Legends (obě hry se koneckonců odehrávají ve stejném univerzu) a dál čekat a doufat. Třeba jednoho dne zase uslyšíme, v čem spočívá třetí protokol funkcí Titána.