Thronebreaker: The Witcher Tales, singleplayerový spin-off zaklínačské karetní hry Gwent: The Witcher Card Game, míří na další platformu. Příběh o tažení královny Meve na úsvitu války s císařstvím Nilfgaard původně vyšel ke konci roku 2018, přičemž nejprve byl k dostání ve verzi pro PC přes GOG.com a záhy následovaly verze pro PS4, Xbox One a Steam. Na začátku roku 2020 pak přišel port na Switch a o několik měsíců později jsme si mohli Thronebreaker zahrát i na iOS. Vývojáři ze studia CD Projekt RED přitom nikdy netajili, že po iOS hodlají s projektem dříve či později zamířit i na Android, dlouho jsme však o této snaze nic neslyšeli. Až doteď.

Thronebreaker: The Witcher Tales tak oficiálně míří na mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android. Hru, která byla původně koncipována jako singleplayerová kampaň Gwentu, než se z ní stal samostatný, překvapivě rozsáhlý a povedený kříženec karetní hry a RPG, si budeme moci zahrát na Androidu již 17. června/júna 2021.

Přečtěte si také: Kráľovnú Meve bude v druhej sérií Zaklínača hrať mladá herečka Rebecca Hannsen

V základu bude hra ke stažení zdarma, načež vám umožní zažít prvních pár hodin z kampaně. Dostanete tak možnost učinit několik důležitých rozhodnutí, potkat různé zajímavé postavy, projít si s Meve a její družinou část mapy a vybojovat několik bitev, které probíhají na bázi karetních zápasů. Pokud ale budete chtít zakusit plnou hru, bude třeba si dokoupit upgrade, který vám kromě všech kapitol kampaně zpřístupní i několik bonusů pro Gwent: The Witcher Card Game. Pokud se nabídka bonusů nebude lišit od původního vydání hry na PC, mělo by se jednat minimálně 2 tituly, 2 avatary a 20 karet. Hraním Thronebreakeru je pak možné odemknout prémiové verze těchto karet.

Už nyní je v obchodě Google Play k dispozici možnost předběžné registrace, abyste byli hned upozorněni na vydání Thronebreakeru. Zajímavé také je, že tvůrci se zjevně rozhodli uvést hru na Android pod názvem The Witcher Tales: Thronebreaker. Na všech ostatních platformách, včetně iOS, se však hra jmenuje Thronebreaker: The Witcher Tales. Že by šlo o snahu vývojářů upoutat pozornost většího množství hráčů tím, že jako první uvidí název Zaklínače?

„Thronebreaker je hra na hrdiny pro jednoho hráče zasazená do světa Zaklínače, která kombinuje příběhový průzkum s jedinečnými hádankami a mechanismy karetních bitev. Tato hra, kterou napsali vývojáři zodpovědní za některé z těch nejslavnějších okamžiků hry Zaklínač 3: Divoký hon, roztáčí skutečně královský příběh o válkou zocelené Meve, královně dvou severních říší - Lyrie a Rivie. Tváří v tvář hrozící nilfgaardské invazi je Meve nucena opět vyrazit na válečnou stezku a vydat se na temnou výpravu plnou zkázy a pomsty,“ dočteme se v obchodě Google Play.

Vypadá to však, že víc než popisek v obchodě v češtině neuvidíme. Thronebreaker není na žádné platformě k dispozici s českou lokalizací a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by na tom mělo vydání na Androidu něco změnit.