Další zajímavou hrou, která byla oznámena na dnešní konferenci Guerrilla Collective, je příběhová adventura podle psychologického thrilleru Závrať od režiséra Alfreda Hitchcocka.

„Film Alfreda Hitchcocka byl samozřejmě hlavním zdrojem inspirace, ať už jde o témat hry, její vyprávění, nebo dokonce o vizuální techniky, které jsme použili a které jasně odrážejí Hitchcockovy opakující se filmové postupy,“ uvedl v tiskové zprávě příběhový designér Josue Monchan z Pendulo Studios.

„Závrať není naším jediným referenčním rámcem. Například skutečnost, že jádrem vyprávění je terapie, je ozvěnou filmu Rozdvojená duše a některé postavy připomínají protagonisty z filmů Rebeka, Psycho a mnoha dalších,“ dodal.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Ve hře Alfred Hitchcock – Vertigo se máme ponořit do nového druhu psychologického thrilleru a pohybovat se na tenké hranici mezi realitou a fantazií. Spisovatel Ed Miller vyvázal bez úhony z autonehody v Brony Canyonu v Kalifornii. Přestože ve vraku auta nebyl nikdo nalezen, Ed trvá na tom, že cestoval se svou ženou a dcerou. Traumatizován touto událostí začne trpět silnou závratí. Při zahájení terapie se pokusí odhalit, co se onoho tragického dne skutečně stalo.

Vývojáři lákají na exkluzivní, originální příběh o posedlosti, vzpomínkách, manipulaci a šílenství. Vše je volně inspirováno mistrovským dílem Alfreda Hitchcocka - filmem Závrať (v originále Vertigo).

Přečtěte si také: Survival horor Chernobylite odhaluje datum vydání a láká na příběh

Prožít máme silný příběhový zážitek vzdávající hold vizuálním a vypravěčským technikám žánru thriller. Z pohledu tří postav budeme pátrat po událostech. Každá postava má jiný příběh a prozkoumáme s ní jiné časové linie, abychom mohli křížové události ověřit a oddělit realitu od klamných vzpomínek.

Alfred Hitchcock – Vertigo vyjde koncem letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.