Trvalo to delší dobu, ale nakonec se majitelé Nintenda Switch dočkali, a i oni se mohou ponořit do tajemného příběhu spisovatele Alana Wakea v akčním thrilleru Alan Wake Remastered. Hra se na Nintendo eShopu prodává v 20% za 527,20 Kč. Nabídka je platná do 9. 11. 2022.

Původní Alan Wake vyšel v roce 2010 pro Xbox 360. Remasterovaná verze, která obsahuje i obě kapitoly dodatečného obsahu (The Signal a The Writer), se loni dostala na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Podívejte se na naši recenzi.

„Když manželka veleúspěšného spisovatele Alana Wakea zmizí na jejich společné dovolené, pátrání po ní připomíná děj nějakého jeho thrilleru, který by se však neodvážil ani napsat. Přítomnost Temnoty pronásleduje malé městečko Bright Falls a přivádí tak Wakea na pokraj šílenství v jeho snaze rozplést všechny záhady a zachránit svou lásku,“ uvádí tisková zpráva.

„Hra Alan Wake je hráčům předkládána ve stylu televizního seriálu a obsahuje napínavý příběh přímo od společnosti Remedy a akční sekvence, ze kterých se vám rozbuší srdce. Jak se budou hráči hlouběji a hlouběji nořit do záhadného příběhu, budou čelit drtivé přesile, dějovým zvratům i napínavým situacím. Jen s pomocí bojového mechanismu Fight With Light (Bojuj světlem) budete o krok napřed před temnotou, která se šíří celým Bright Falls.“

„Alan Wake, hra kombinující prvky akční hry a psychologického thrilleru, se může chlubit intenzivní atmosférou, hlubokým příběhem o více úrovních a neobyčejně napínavými bojovými sekvencemi a hráčům tak poskytovat zábavný a originální herní zážitek.“

Ve finském studiu Remedy v současné době vyvíjí Alan Wake 2, který by měl vyjít někdy v roce 2023 pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.