Ještě před hrou Marvel's Avengers od tvůrců série Tomb Raider, Crystal Dynamics, pracovalo THQ na oficiální hře The Avengers. Ovšem poté, co společnost zkrachovala byl tento projekt zrušen a upadl do zapomnění. Nyní se však zdá, že na povrch vypluly některé gameplay záběry právě z této zrušené Avengers hry.

Hra The Avengers měla být z pohledu první osoby a měla obsahovat čtyři superhrdiny Iron Mana, Kapitána Ameriku, Thora a Hulka. Je zde však i možnost, že jich THQ plánovalo zahrnout více. Přece jenom o tomto zrušeném projektu zrovna moc informací nemáme. Ve vývoji byl pro minulou generaci konzolí a pravděpodobně i PC.

Mimo jiné měl titul splnit řadu cílů a hráči mohli bojovat s různými nepřáteli. Zabíjením nepřátel by hráči získávali zkušenostní body. Dá se tedy předpokládat, že hra měla mít i nějaké RPG prvky nebo alespoň vývoj postavy. Všichni superhrdinové samozřejmě měli své ikonické pohyby. Například Kapitán Amerika mohl hodit svůj štít, Thor své kladivo a Iron Man mohl střílet.

Než se ještě podíváte na zmiňované gameplay záběry, musím vás upozornit, že následující videa pocházejí z opravdu rané fáze vývoje, takže se nezděste. Většina prostředí není dokončena a mnoho objektů nemá textury. I přesto to jsou zajímavá videa.

Pokud jde o Marvel's Avengers, mělo by vyjít na PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia a PC prostřednictvím Steamu 4. září/septembra letošního roku, a to s českými titulky.