Embracer Group, mateřská společnost THQ Nordic, Deep Silver a Koch Media, opět dokázala, že se s ní musí v budoucnu počítat. Po akvizici Saber Interactive přichází na řadu oznámení o koupi dalších osmi studií, včetně 4A Games, kteří vytvořili sérii Metro.

Embracer Group koupili 4A Games s pobočkami na Maltě a Ukrajině, kde dohromady pracuje více než 150 osob. Dohoda zahrnuje technologie studia a práva na značku Metro. Embracer za 4A Games zaplatili 36 milionů dolarů a vlastní 100 % akcií, vyplatit mohou dalších 35 milionů dolarů na základě různých milníků v dalších pěti letech.

4A Games nyní spadají pod Saber Interactive a budou fungovat nezávisle. Současně se 4A Games pochlubili, že připravují multiplayerový zážitek ve světě Metra a ambiciózní novou značku.

Embracer Group koupila ještě tvůrce Insurgency ze studia New World Interactive za nezveřejněnou částku, kteří také budou fungovat jako nezávislé studio v rámci Saber Interactive. V současné době chystají neohlášenou novou značku a spolupracují se Saber na konzolových verzích Insurgency: Sandstorm, které vyjdou v první polovině roku 2021.

Mezi akvizicemi jsou ještě: mobilní studio Deca Games za 25 milionů eur, Vermila Studios (Crisol: Theater of Idols) za 900 tisíc euro, Rare Earth Games za 300 tisíc euro, Palindrome Interactive za 21,5 milionu, Pow Wow Entertainment za nezveřejněnou částku a Sola Media za 2,3 milionu euro.

Embracer Group nyní tvoří 33 herních studií a více než 4000 zaměstnanců. Přitom začátkem letošního roku to bylo 26 studií. V té době společnost tvrdila, že vlastní 163 různých herních značek a ve vývoji je 96 titulů.

THQ Nordic má pod sebou značky jako Alone in the Dark, AquaNox, Darksiders, De Blob, Dead Island, Destroy All Humans!, Emergency, Giana Sisters, Gothic, Homefront, Metro, MX vs. ATV, Panzer Elite, Red Faction, Ride, Risen, Saints Row, Sanctum, SpellForce, This Is the Police, TimeSplitters nebo We Sing, Delta Force, Comanche, Carmageddon nebo Outcast.