Na konci minulého roku týmy Crows Crows Crows a Galactic Cafe oznámily, že se po několika odkladech konečně blíží The Stanley Parable: Ultra Deluxe a že vyjde začátkem letošního roku. Poté se ale vývojáři na čas zase odmlčeli, a tak se mohly znovu množit obavy, že to zase nevyjde. Ale jak se zdá, nová verze indie hitu The Stanley Parable z roku 2013, který vycházel ze stejnojmenného modu pro Half-Life 2, je už opravdu za rohem.

Prostřednictvím nového traileru totiž tvůrci odhalili konkrétní a naprosto geniální datum vydání - 27. 4. 2022. Proč geniální? Když toto datum převedeme na tolik populární a smysluplný americký formát, který uvádí nejdřív měsíc a teprve poté den, dostaneme číslo 4/27. Číslo 427 najdeme i na dveřích kanceláře hlavního hrdiny Stanleyho, a tak se jedná o jeden z ikonických prvků celé hry.

I samotný trailer je chytře zpracovaný, jedná se totiž o předělávku launch traileru původní samostatné verze The Stanley Parable z roku 2013, s tím rozdílem, že tentokrát se Stanley v duchu podstaty celé hry vydal trochu jinou cestou. A tak můžeme vidět trochu jiné věci. Nadále přitom platí, že The Stanley Parable: Ultra Deluxe slibuje přechod z enginu Source na Unity, řadu technických a vizuálních vylepšení, nový obsah, návrat Kevana Brightinga v roli vypravěče nebo větší přístupnost, například ve formě možností pro barvoslepé hráče. Samozřejmostí je pak přítomnost veškerého obsahu původní hry.

The Stanley Parable: Ultra Deluxe vyjde 27, dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Switch.