Včerejší večer byl ve znamení velkých i menších novinek týkajících se The Sims franšízy. Proběhl „Behind The Sims Summit“ stream, který poměrně dost hýřil energií díky skvěle vybrané moderátorce.

V půlhodinovém streamu jsme byli svědky šokujících novinek ze světa The Sims. Došlo na oznámení projektu Rene s ukázkou režimu stavby v brzké fázi vývoje a propojení s mobilním zařízením. Jedná se o The Sims 5?

ZÁKLADNÍ VERZE THE SIMS 4 ZDARMA

Včerejší den byl pro některé hráče příležitostí jak si poprvé The Sims 4 zahrát, protože počínaje 18. 10. je základní hra The Sims 4 zcela zdarma na všech platformách. Takže pokud jste někdy měli chuť si The Sims 4 zahrát, ale zároveň jste do něj nechtěli vkládat finance, nyní máte možnost si titul přidat do své knihovny už navždy zdarma.

Současně s tímto oznámením přišlo i ujištění o budoucích aktualizacích a opravách, které budou vycházet měsíčně. Mohli jsme vidět brzké koncepty nadcházejících rozšíření a aktualizací zdarma. Přislíbeny byly dva zcela nové světy. Spekuluje se, zda budou součástí některého z rozšíření, či jako aktualizace zdarma.

NÁZNAKY K NOVÉMU OBSAHU

Na konceptovém obrázku jednoho z nových světů, které byly přislíbeny, je vyobrazeno dítě/batole na kole, což dosud ve hře není implementováno. Může se tedy jednat o náznak příchodu rozšíření zaměřeného na rodinu, případně nějaké aktualizace přinášející vylepšení malých simíků a důchodců.

Tuto nápovědu umocňují i neustále zvuky dětského žvatlání a pláče, který je slyšet v průběhu celého streamu. Na samém závěru můžeme vidět i jakousi menší verzi batolete. Na jednom z konceptu jsou vyobrazeny i umělé zuby ve skleničce. Dočkáme se tedy konečně slibovaného updatu pro novorozence a důchodce?

Dalším náznakem je jakýsi kadeřnický stolek, taktéž vyobrazený jako koncept, můžeme tedy jen doufat, že se během následujícího roku dočkáme také nových aktivních povolání.

Ukázány byly i koncepty nového nábytku a oblečení a s jistotou víme, že se jedná o obsah dvou velkých rozšíření přislíbených na rok 2023. Vzhledem k tomu, že poslední velký dodatek vyšel v červenci tohoto roku, se spekuluje o příchodu prvního z nich již někdy začátkem roku 2023, nebo dokonce letos před Vánoci.

Jako bonus k oznámení těchto novinek si také všichni hráči mobilních verzí The Sims (The Sims Freeplay, The Sims Mobile) mohou zdarma přidat několik tetování a ozdobit jimi své simíky a na strop si pověsit originální větrák ve tvaru plumbobu.

NOVINKY DO MOBILNÍCH VERZÍ

V The Sims Freeplay máte od této chvíle poprvé možnost vylepšovat simíkovské obličeje ve všech životních stádiích, od puberty až po stáří. Součástí tohoto vylepšení je také sdílení účesů, náušnic a brýlí skrze všechna pohlaví.

Během Vánoc se také můžete těšit na nový příběh a v následujícím roce na možnost bydlet na vlastní jachtě.

The Sims Mobile díky zpětné vazbě od hráčů dostane možnost stavby balkónů a další úpravy v režimu stavby.

PLATFORMA PRO TVŮRCE VLASNÍHO OBSAHU

Lyndsay Pearson – viceprezidentka značky The Sims – během streamu oznámila spolupráci s projektem Overwolf, jenž pracuje na tvorbě platformy CurseForge pro tvůrce vlastního obsahu. Pro hráče, kteří tvoří vlastní obsah do hry a pomáhají tak vnést aspekty, které mnohdy znatelně vylepšují a personalizují hratelnost The Sims, to může znamenat, že budou jejich výtvory mnohem více dostupné hráčům a získají podporu i od hry samotné. Může to znamenat mnohem lepší integritu modifikací a jejich vliv na výkon během hraní.

Více o tomto projektu bude oznámeno koncem roku.

PROJEKT RENE

Největším překvapením bylo oznámení práce na projektu s názvem Rene. Bylo nám předvedeno hned několik ukázek z brzkého vývoje režimu stavby.

Můžeme předpokládat, že se jedná o The Sims 5 a je nutné podotknout, že to, co jsme viděli, vypadá opravdu fantasticky. Viděli jsme možnosti úpravy nábytku během pokládání do místnosti, kdy si každou část můžete upravit podle sebe, včetně tvaru a barvy. To je přesně to, co schází v The Sims 4 a je požadováno již od samotného počátku hry. Tvůrci se zaměřují hlavně na možnosti využití kreativity hráčů a jejich schopnost vyprávět příběhy.

Dle vývojářů bude možné v této nové generaci Sims hrát samostatně, stejně v kooperaci s ostatními hráči, tedy jakási forma multiplayeru. Hráči budou mít možnost produkt hrát i ze svého mobilního telefonu, zatím nebylo specifikováno jak bude toto propojení fungovat.

Bohužel však ze streamu také víme, že finálního produktu se dočkáme při nejmenším za několik let, a tak nám nezbývá než dále čekat a doufat že ty roky vývoje dopomohou ke kvalitě hry, ideálně bez bugů a se spoustou obsahu již v základu.