Už je to 20 let, co herní svět zná The Sims. Studio Maxis v doprovodu společnosti Electronic Arts oslavuje a jako odměnu přináší všem hráčům The Sims 4 speciální narozeninovou vířivku, kterou najdou v režimu stavby/nákupu po nejnovější aktualizaci.

„Před dvaceti lety, 4. února 2000, vyšla hra The Sims. Jelikož šlo o simulaci, trochu to tehdy zmátlo „tradiční hráče“, jelikož hra neměla stanovené žádné konečné cíle a nebyl v ní ani způsob, jak „vyhrát“. Nehráči tehdy náš titul popisovali jako „hru, kde musíte postavy posílat na záchod“. I v dnešní době, tedy o dvě desetiletí později, se někteří lidé pořád ještě podobných myšlenek nezbavili. Mnozí z vás tu s námi jsou ale už od začátku, nebo se k nám přidali v průběhu let. A právě vy chápete, že The Sims je mnohem víc, než jen hraní si s panenkami,“ ohlížejí se vývojáři.

„Děkujeme vám, že jste se s námi vydali na tuto cestu. Pilně jsme pracovali na tom, aby si naši hráči mohli vychutnat nové zážitky, jako je například Galerie fungující napříč platformami, která je dostupná hráčům na konzolích, PC i Macu. V našem dvacátém roce se budeme i nadále snažit do světa The Sims vnášet nové nadšení,“ dodávají zástupci Maxis s tím, že nikdy nečekali, že se z The Sims stane takto úspěšná hra.

Kromě narozeninové vířivky je v The Sims 4 i nová hudba. Aktualizace obsahuje rovně opravy několika chyb a problémů. Pokud The Sims 4 ještě nemáte, tak na Originu probíhají slevy a předplatitelé PS Plus si mohou hru do své PS4 přidat zdarma v rámci únorové/februárové nabídky.

V doprovodu toho všeho přicházejí ještě statistiky The Sims. Na videu z Twitteru můžete vidět, že bylo vytvořeno více než 1,6 miliardy Simíků a založeno přes 575 milionů domácností.

V posledních několika dnech se objevily spekulace o The Sims 5. Podle nich by měl nový díl stavět více na sociálních a online funkcích. Tak uvidíme, co přinese budoucnost do této série. Dá se předpokládat, že bude plná placených dodatečných balíčků... Krom toho Maxis mají pracovat ještě na odlišné hře.