The Sims 4 slaví 5 let!

Před pár dny oslavilo The sims 4 pět let od vydání. Od té doby prošla hra obrovskou změnou a pokud jste ji hráli v době jejího vydání, určitě víte že na samém začátku byla pro spoustu fanoušků série zklamáním. To se postupem času změnilo a vývojáři postupně do hry přinesli pomocí aktualizací prvky, které jí chyběli. V prvních pár měsících to byly duchové, bazény, opravy chyb, více interakcí mezi simíky.

Postupem času, jak narůstal i počet DLC ať už herních balíčků, dodatků nebo kolekcí jsme se dočkali také batolat, nových objektů a oblečení, přes nové kariéry až k novým herním vychytávkám jako úprava terénu, split level budov (který má být v budoucnu ještě více vylepšen).

Jako v předchozích letech i na toto výročí si vývojáři připravili nějaký ten dárek pro hráče, který přišel s nejnovější aktualizací, která proběhla ve čtvrtek 5.9.2019. Této aktualizaci jako vždy předcházel Maxis Monthly livestream na Twitchi se SimGuru Kate a SimGuru Grahamem kde nám byli tyto dárečky představeny.

Modifikovatelné schody

Největším překvapením pro hráče, hlavně pro ty, kteří ve hře milují stavění, jsou modifikovatelné schody. Nyní je možné si vytvořit schody do L, do U nebo do různých bláznivých tvarů, úprava výšky následující podstavy, jejich rotace po zakřivení a spousta dalších vychytávek. Je to poprvé v celé herní sérii, kdy je možné si schody takto upravovat, v předchozím díle byly pouze pevně dané schody točité nebo do L které nešlo nijak upravit, hráč si mohl pouze vybrat, zda chce, aby byli zatočené doleva, nebo doprava.

Oblečení a objekty režimu stavby

Simíkum nyní také budete moci obléci pár nových kousků oblečení včetně oblečení inspirovaného muslimskou kulturou. Siminkám tedy budete moci jako pokrývku hlavy vybrat hijab, nové šaty, kabátek se sukní, oblečení sloužící jako celotělové plavky a sportovní hijab. Pro mužské simíky je tu pak pokrývka hlavy – Kufi a knoflíková košile. Pro malé simíky jsou to pak šaty pro dívky a košile pro chlapce. Po oblečení inspirovaném asijskou kulturou, která má ve hře již poměrně rozsáhlé zastoupení je to tedy další multikulturní vložka do hry.

Další kousky oblečení jsou moderní a představují spíše styl konce léta. Je to celotělové oblečení pro ženy, blejzr pro muže, tričko pro chlapce a krátké legíny pro dívky. Za zmínku určitě stojí i objekty pro mód stavby. Nová okna, dveře, oblouky a tapety taktéž inspirované architekturou muslimských zemí s bohatým zdobením a ornamenty typickými pro tuto kulturu. 

Trošku modernější styl představují nové lenošky k bazénu s ikonickými motivy série The Sims jako je plumbob (krystal), grilovaný sýr anebo plameňáci. K lenoškám patří také nový odkládací stolek, křeslo a stůl s ubrusem s podobnými motivy a velký květináč, nebo spíše truhlík,který se po položení více kusů vedle sebe dá použít jako ozdoba před základy nebo plot ale i do interiéru. Novinkou jsou také dvoje nové základy pro dům, jeden pevný a druhý podobný těm, které přibyli s aktualizací před dodatek Život na ostrově, ale v modernějším stylu. Poslouží spíše jako podstava pro terasy u domu. K základům byl přidán i nový plot s osvětlením, nové schody a zábradlí pro ně

Pokud máte rádi pěkně nasvětlenou zahradu a dům, určitě vás také potěší nové venkovní osvětlení, které funguje spíše jako malý decentní reflektor osvětlující jen část, na kterou ho namíříte. Vtipným ale zároveň také ikonickým objektem je trpaslík, který slouží jako podstava třeba pro květinu, sochu ale i jiné další objekty.

Další novinky

A skvělá zpráva pro všechny, kdo vlastní dodatek Život na ostrově – pro kuchyňský pult z tohoto dodatku je nyní také po třech měsících od vydání dostupná jeho barová forma, takže je nyní možné mít také kuchyňský ostrůvek, který s tímto pultem ladí!

Součástí aktualizace je i oprava bugů, do nastavení hry byla přidána možnost povolení či zakázání anket ve hře, to může znamenat jen jediné – brzy bude možné odpovídat na průzkumy vývojářů přímo ve hře. Samozřejmostí je příprava hry pro nadcházející herní balíček Realm of Magic který vychází již za pár dní.

Pokud se na něj těšíte a plánujete si ho pořídit, můžete se pokochat právě vydaným Gameplay trailerem a těšit se na něj o to více.

Jaký je váš názor na nový systém úpravy schodů? Líbí se vám nové objekty? Napište do komentářů.