Znáte to stavění velkých sídel, která se skoro nevejdou na pozemek a vy pak trávíte celé hodiny jejich vybavováním a dekorováním? Tak tahle kolekce rozhodně vyřeší váš problém, protože díky ní můžete začít bydlet v něčem opravdu malém, za nízké náklady!

Přesně tohle a ještě mnohem více slibuje včera oznámená kolekce k The Sims 4 s názvem Tiny Living (zatím neznáme český název pozn. redakce), která spatří světlo světa 21. ledna/januára 2020.

Zatím víme pouze to, co nám prozradil trailer a čeho si v něm všimli pozornější hráči.

Nový typ pozemku

Tiny home residental - nový typ rezidenčního pozemku, který si budete moci nastavit v módu stavby. Pokud tak učiníte, budete moci postavit dům, který bude dohromady obsahovat pouze 100 čtverců mřížky. A pozor, do tohoto počtu se počítá i veranda! Bude to tedy zároveň jakási výzva pro každého hráče, samozřejmě obtížnost se bude odvíjet od toho, kolik simíků do domu nastěhujete.

Tento typ pozemku však nese i své výhody, například se vám sníží účty, je to tedy výhodné, pokud se snažíte hrát opravdu poctivě bez cheatů a ze začátku je získávání peněz o něco náročnější, než si našetříte nějaký kapitál, abyste mohli účty platit.

Další výhodou je bonus ke zlepšování vztahů mezi simíky, kteří na pozemku bydlí - prostě když žijete s někým na jedné hromýdce a máte ještě k tomu tak málo prostoru, prostě vás to více sbližuje.

Posledním bonusem je bonusový komfort - tento typ pozemku je jako dělaný pro líné simíky, které nebaví sáhodlouhé přecházení domu z jedné místnosti do druhé, v tak malém domku to je prostě jednodušší a určitě i o dost útulnější.

Nový nábytek a oblečení

Novinky do režimu stavby a módu tvorby simíka jdou ruku v ruce s každou kolekcí a tyto prvky jsou většinou v kolekcích bohatě zastoupeny. Co by se dalo z novinek v této kolekci vypíchnout, tak je rozhodně sklápěcí postel, kterou můžete každé ráno po probuzení hezky zvednout a utvořit si tak ve svém malém domečku trošku místa navíc.

Oblečení je opět hezky propracované, navrstvené s několika barevnými možnostmi a samozřejmě také nové účesy a doplňky. Když k tomu přidáte i nový nábytek, můžete z toho mít trochu mid-century vibes, vše kypí barvami, zároveň to vše působí i velmi moderním dojmem. Podobný styl nábytku nám již přinesla kolekce Bowlingový večer a dodatek Cesta ke slávě, takže bude určitě možné ho společně kombinovat. V traileru můžeme vidět i velmi zajímavé objekty - jakousi obývací stěnu, která v sobě má zabudovanou televizi, rádio a knihovnu, mohlo by to tedy znamenat multifunkcionalitu některých objektů, vzhledem k tomu, v jakém duchu celá kolekce je by to i odpovídalo, v zájmu šetření místem v malém domě je to perfektní řešení.

Nový způsob smrti simíka?

SimGuru Ninja na svém Twitteru zmínil, že s návratem sklápěcích postelí by byla ostuda kdyby postel někoho nezabila, můžeme se tedy jen dohadovat, zda to skutečně znamená nový způsob, jakým mohou simíci zemřít, nebo jestli to byl jen pokus o vtípek.Stavíte raději velká sídla? Nebo jste naopak milovníky malých útulných domků? Napište nám dolů do komentářů, co si o kolekci myslíte, zda se vám líbí nebo nelíbí a zda si ji pořídíte.