Fanoušci správně rozklíčovali náznaky z minulého měsíce. The Sims 4 se skutečně stane strašidelnější a do hry dorazí nový rozšiřující balíček se samotnými vlkodlaky.

Vy sami se jedním takovým vlkodlakem můžete stát, přizpůsobit si vlkodlačí podobu, prozkoumat tajemný svět Moonwood Mill a odhalit legendy i tajemství vlkodlaků. Jakmile se váš simík promění ve vlkodlaka, může se věnovat typickým vlkodlačím aktivitám. Patří mezi ně vytí na měsíc, přidání se ke smečce a samozřejmě řádění za svitu úplňku. Hráči, kteří se raději snaží držet vlkodlačí stránku na uzdě, mají také několik možností.

Vlkodlaci jsou pevnou součástí série The Sims, naposledy se objevili v oblíbeném rozšíření Supernatural (česky Obludárium) pro The Sims 3. Není divu, že se příznivci okultních Simíků už dlouho dožadují jejich návratu. Zvlášť když o podobné paranormální jevy není ve hře nouze, vytvořit si můžete upíra, mořskou pannu, ducha, čarodějnici, mimozemšťana nebo robota.

The Sims 4 Vlkodlaci (Werewolves) vyjde 16. 6. letošního roku ve verzích pro PC/Mac (Origin a Steam) a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Teď už předáváme slovo tiskové zprávě s detailnějším představením přídavku:

VYTVOŘTE SI SVÉ VLKODLAČÍ JÁ

Vlkodlaci mohou být různí – nelítostní, hraví, dramatičtí, mazliví – a tak bychom mohli pokračovat dál! V The Sims 4 se dočkáte vlkodlaků všemožných tvarů, velikostí, barev i motivů. V nástroji Vytvořit Simíka si můžete svého vlkodlaka vyladit přesně podle svého a vyprávět právě takový příběh, jaký vám přijde na mysl.

Všichni vlkodlaci mají na začátku zvířecí formu propojenou se simíkovskou formou. To znamená, že pokud provedete změnu tvaru těla, oblečení nebo obličeje, projeví se to i na druhé formě. To ale neznamená, že si sami nemůžete vytvořit vlastní zvířecí formu! Stačí propojení zrušit a obě formy mohou být zcela výjimečné! Bez ohledu na to, kterou z možností si vyberete, budete moci upravovat tvar obličeje, oči, uši, srst a ještě víc! Namalujte na kožich hrozivé jizvy a vyprávějte příběh dramatické bitvy mezi členy znepřátelených smeček nebo své vlkodlaky pokryjte ztřeštěnými medúzami. Nad kožichem zvířecí formy máte plnou kontrolu, tak se pusťte do úplně tradičního nebo zkuste něco zcela neočekávaného!

JAK SI NAJÍT DOMOV VE SMEČCE

Městečko Moonwood Mill je domovem dvou různých vlčích smeček: Kolektiv Moonwood – smečka pořádně ostřílených rustikálních vlkodlaků, kteří si váží tradic, komunity a sebekontroly. Pak tu jsou Divoké tesáky, což je skupinka hašteřivých, volnomyšlenkářských a trochu rebelských vlkodlaků, kteří si cení sebezdokonalování a sebepřijetí. Jsou inspirovaní estetikou punku a grunge.

Pokud se chcete k některé z nich připojit, zajděte do jejich klubovny a seznamte se se členy. Když si s nimi budete rozumět, může vám alfa smečky zadat několik zkoušek. Stačí je splnit a můžete se přidat. Tím ale povinnosti nekončí! Se členstvím v obou smečkách se pojí závazky, hierarchie a věci, které se smí a nesmí. Jako členové smečky nereprezentujete jen sebe, ale něco mnohem většího. A jednoho dne, pokud všechno nezvlčí, se budete moci stát alfou smečky a být jejím zosobněním.

VLKODLAČÍ ŽIVOT JE VELMI DIVOKÝ

S každým zavytím, zaškrábáním a přeměněním vlkodlaci zesilují. Postupně si zpřístupňují nové schopnosti, jako je rychlý běh na všech čtyřech, značkování vlastního teritoria, odolnost vůči měsíčnímu svitu, a dokonce i nesmrtelnost. Ale všechno se netočí jen kolem steaků a cvičných soubojů! Jak vlkodlačí síla neustále roste, mění se i způsoby, jakými vlkodlak pohlíží na svět. Ty jsou reprezentovány rostoucím počtem nátur, které mají vliv na to, jak a čím roste simíkovská zuřivost.

Když už o zuřivosti mluvíme, tak bychom asi měli probrat nejdůležitější aspekt vlkodlačích životů! Vlkodlačí zuřivost roste průběžně. Když používáte jedinečné vlkodlačí schopnosti, cvičně zápasíte s ostatními vlkodlaky, trávíte čas ve zvířecí formě, je úplněk nebo se chováte způsobem, který je v rozporu s vaší náturou, zuřivost narůstá rychleji. Když se dostanete na maximální zuřivost, proměna na sebe nenechá dlouho čekat! Na svou zuřivost si dávejte pozor, protože by se vám mohla pořádně vymstít.

HISTORIE MOONWOOD MILL

Když v Moonwood Mill strávíte více času, začnete odhalovat skrytá tajemství jeho magických kořenů. Ve středu města se seznámíte s místním knihovníkem Wolfgangem a také si prohlédnete vlkodlačí knihy. To vám pomůže začít odkrývat pravdu ohledně záhadných stvoření, která v Moonwoodu sídlí. Každý ve městě nicméně ví, že abyste odhalili ta nejdůležitější tajemství, měli byste vyrazit do sousedství a kopat (či prozkoumávat) v hlubinách, abyste objevili ztracené knihy a předměty.

Pokud vás tohle nebere, zkuste trávit čas s místními. Ne všechno se točí kolem členství ve smečkách. Když se seznámíte s Kristopherem, Rory a členy jejich smeček, dozvíte se o jejich minulosti a také se seznámíte s jejich jedinečnými perspektivami ohledně vlkodlačí historie a filozofie. I jediná obyvatelka města, která nepatří mezi vlkodlaky, pro vás má něco zajímavého. Zajděte za Celene Lópezovou, majitelkou baru a bunkru U Tesáku. Je to jeden z pozemků vytvořených na základě spolupráce s komunitním tvůrcem Jamesem Turnerem. Najdete tam lék na vlčinu (pozor: nejedná se o lék na rozvinutou lykantropii, to je něco úplně jiného) a také si můžete objednat pití a něco k snědku. Určitě vás příjemně překvapí masivně masitá nabídka.

A pak je tu taky ten Greg... ale doporučujeme raději z něj žádné informace nepáčit. To byste určitě nechtěli riskovat, viďte?