Konečně se dočkáme návratu série The Settlers. Slibovaný nový díl osadníků byl v březnu letošního roku odložen na neurčito. Dnes Ubisoft oznámil, že The Settlers: New Allies vydá 17. 2. 2023 na PC. Později se hra dostane také na Xbox, PlayStation, Nintendo Switch a Amazon Luna.

Jak vidíte, restart The Settlers obdržel podtitul, aby vývojáři zohlednili změny v hratelnosti a cestu, kterou společně s hráči zažili. Nadále půjde o budovatelskou strategii s bojem. Ubisoft v tiskové zprávě zdůrazňuje, že nový díl zůstává věrný svému téměř 30letému odkazu a kombinuje detailní budování se strategickými bitvami v reálném čase. Jádrem každého zápasu je získávání surovin a budování ekonomiky, abyste mohli rekrutovat nové osadníky a přímo ovladatelnou, vítěznou armádu.

Na výběr budou tři jedinečné frakce (Elari, Maru, a Jorn) a lákadlem je průzkum zcela nového světa v nejmodernější grafice. Každá frakce má jedinečný vzhled, herní styl a příběhového pozadí.

The Settlers: New Allies nabídne tři herní režimy:

Kampaň pro jednoho hráče: Frakce Elari je nucena opustit svou domovinu a usadit se na nových a neznámých územích. Tito noví osadníci budou muset na své cestě čelit mnoha výzvám, od nájezdů nelítostných banditů až po objevování nové kultury.

Hardcore režim: Jedná se o speciální režim s novými scénáři, širokou škálou modifikátorů a podmínek. Z umělé inteligence si můžete udělat velmi náročného protivníka, který prověří nejlepší hráče, ať už samostatně, nebo s přáteli.

Skirmish: Sólo proti AI, kooperativně pro AI nebo proti jiným hráčům. Skirmish bitvy se odehrají na 12 mapách.

A teď to nejlepší. The Settlers: New Allies budou mít české titulky, uvádí je přímo Ubisoft u PC verze. Očekáváme, že budou dostupné i na konzolích, ale potvrzeno to v současné době nemáme. Pokud byste si chtěli koupit hru fyzicky, tak bohužel. Dle našich informací se bude prodávat pouze digitálně. Standardní verze za 60 eur, Deluxe Edition za 70 eur.

Od 1. 12. budou vývojáři streamovat, aby The Settlers: New Allies více přiblížili. Přenos začne v 17:00 na twitch.tv/Ubisoft.