Odborníci na RPG žánr ze studia Obsidian Entertainment prostřednictvím traileru lákají na svou připravovanou hru The Outer Worlds, která působí jako svěží RPG pro jednoho hráče. Takové, které by mohlo skutečně zaujmout a hráči by si po Falloutu 76 konečně mohli spravit chuť. Tedy za předpokladu, že jim nevadí sci-fi tématika.

The Outer Worlds se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Během tranzitu na kolonizační loď směřující na nevzdálenější konec galaxie jste byli ztraceni a probouzíte se o několik desetiletí později. Ocitnete se uprostřed obrovského spiknutí hrozící zcela zničit kolonii Halcyon. Co uděláte? No přece se pustíte do prozkoumávání těch nejodlehlejších částí vesmíru a při tom se střetnete s nejrůznějšími frakcemi - každá z nich touží po moci, přičemž vy volbami budete utvářet svou postavu a rozhodovat dle svého.

Jak se přesvědčíte z dnešního traileru, The Outer Worlds se nebere vážně, dělá si legraci ze všeho. Dokonce i z propagandy, která vás láká právě na Halcyon, na podivnou a žalostnou kolonii. Už jen informace o tom, že do Halcyonu se dostanou i uchazeči s nízkou známkou (dokonce s nejnižší ve všech koloniích) o něčem svědčí... Rozhodně se ale při práci pro Halcyon nebudete nudit. Budete bojovat na planetách proti mimozemským predátorům, objevovat tajemství a možná se i hádat s ostatními.

The Outer Worlds vyjde 25. října 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Později bude dostupný i na Nintendu Switch.