Dobré ráno. World of Tanks na Steamu vyvolává bouři. Google Stadia se naučila vyhledávat. Připomenutí příběhu Resident Evil 7. Problémy Call of Duty WW2 Vanguard. Šéf Activisionu s polovičním platem.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- First-party studio Microsoftu má pracovat na docela slavné značce. Víme, že Bethesda získala licenci na hru Indiana Jones. Společnosti Microsoft se pak údajně povedlo dohodnout na licenci The Mandalorian a vytváří z toho světa hru.

Přečtěte si také: Indiana Jones nás může zavést do Říma v roce 1937

- Tři studia Rockstar Games (India, Lincoln a North) hledají testery se znalostmi konzolí současné generace a počítačů. Rockstar India navíc uvádí znalosti a zkušenosti s nedávnými tituly Rockstaru. Fanoušci doufají, že jde o práci ohledně Grand Theft Auto 6, ale to nelze v současné době potvrdit. Oficiálně je jisté jedno: Rockstar pracuje na GTA Online a chystá vylepšené verze GTA 5 pro PS5 a Xbox Series X/S.

- Bezplatná multiplayerová akce s tanky se rozšířila na Steam. Skrz nejpopulárnější počítačovou platformu si můžete zahrát World of Tanks. Hráči jsou ovšem naštváni, že si nemohou přenést svůj profil z účtu Wargamingu. Naštěstí jsou obě verze propojeny a umožňují hrát hráčům společně.

- Capcom před vydáním Resident Evil Village připomíná události, které se staly v Resident Evil 7. Hlavním hrdinou je totiž stále Ethan Winters.

Přečtěte si také: Capcom odemkne finální demo Resident Evil Village na delší dobu

- Po více než 500 dnech od spuštění se streamovací služba Google Stadia, kterou vlastní firma stojící za nejoblíbenějším internetovým vyhledávačem na světě, dočkala vyhledávací lišty. Tvůrci aktualizovali rovněž uživatelské rozhraní společně s lepším třídenním knihovny. Do budoucna se chystají kanály aktivit.

- Polská společnost People Can Fly (vývojáři střílečky Outriders) koupila firmu Game On. Ta se specializuje na vytváření animací pomocí motion capture, zvuky a filmy. Game On dlouhodobě spolupracovali s People Can Fly, podíleli se mimo jiné na Outriders. Nedávno People Can Fly koupili studio Phosphor Games.

- Série FIFA přichází o další italský tým. Konami se po Juventusu a AS Roma dohodla na exkluzivní licenci s SSC Neapol pro PES. Spolupráce začne běžet v sezóně 2022/2023. V letošní FIFA 22 by tedy Neapol měla ještě být pod svým skutečným jménem a logem. V dalším díle už ale musí mít smyšlený název a jiné logo. Juventus je ve FIFA jako Piemonte Calcio a AS Roma jako Roma FC.

Přečtěte si také: The Elder Scrolls 6 a Starfield od Bethesdy budou těžit z vylepšeného enginu

- Starfield, vesmírné dobrodružství od Bethesdy a autorů Falloutu, má podle neoficiálních informací vyjít exkluzivně na platformy Microsoftu, tedy Windows 10 a konzole Xbox. Je o tom přesvědčen insider Rand al'Thor. Tvrdí, že mu to řekli velmi důvěryhodní lidé. Podle něj se navíc tvrdě pracuje na tom, aby se stihlo vydání letos na podzim. Titul je údajně téměř hotov a vývojáři se zaměřují na odstranění chyb.

- Letošní Call of Duty, které má údajně nést název Call of Duty WW2 Vanguard, má potřebovat více času na vývoj. Activision měl souhlasit a místo nového dílu má letos vydat pouze vylepšenou verzi multiplayeru Call of Duty: Modern Warfare 2. Na začátku měsíce o problémech informoval Tom Henderson, nyní se k němu přidali další.

- PS4 a PS5 verze hororu Amnesia: Rebirth obdržely Adventure Mode, který je určen pro slabé povahy. V tomto režimu je důraz kladen na příběh a hádanky bez úzkosti ze smrtelných setkání s obludnými tvory. Tvůrci také vynechali negativní účinky z temnoty, strachu a pocit klaustrofobie. Na PlayStationu 5 navíc hra běží při 60 snímcích za sekundu. Na PS4 je to 30 snímků.

- Polské studio Cleversan Software odložilo premiéru plné verze Farm Manageru 2021. Tentokrát ale není důvodem vývoj hry, ale nadcházející výprodej na Steamu. Z toho důvodu strategie Farm Manager 2021 vyjde 6. 5. letošního roku.

Přečtěte si také: Letošní Call of Duty nás zavede zpět do druhé světové války

- Activision Blizzard prodloužil smlouvu s Bobby Kotickem. Podle dohody zůstane generálním ředitelem společnosti až do 31. 3. 2023. Současně ale manažer souhlasil s novými podmínkami. V těch je zahrnuto snížení ročního platu o polovinu (na 875 tisíc dolarů). O polovinu mu budou sníženy také odměny. Ve fiskálních letech 2021-2022 může získat maximálně 1,75 milionu dolarů. Bonusy nesmí překročit dvojnásobek jeho základního platu.

- Dnes vychází Returnal. Nová PlayStation 5 exkluzivita u nás obdržela doporučení 9/10. I v zahraničních recenzích si vede skvěle. Na Metacritic má průměr 86 ze 100. Většina magazínů se rozhodla udělit více než 8/10. Někteří recenzenti sáhli i po maximální známce: PlayStation LifeSyle a Game Rant. Game Informer se rozhodl pro 95/100.

- Halo: The Master Chief Collection si na PC zahrálo 10 milionů lidí od doby, kdy byla sci-fi střílečka dostupná v předplatném Xbox Game Pass. Většina z nich do světa Halo vstoupila poprvé.

- FIFA 21 bude od 6. 5. 2021 dostupná v Xbox Game Pass Ultimate a EA Play.

Přečtěte si také: Returnal pro PS5 je kandidátem na hru roku - Recenze (bez spoilerů)