The Lost Wild je hororová survival adventura z pohledu první osoby zaměřena na dinosaury. Zachytit má úctu a hrůzu nejvelkolepějších zvířat. Rozdíl je ale v tom, že právě vy jste uprostřed potravního řetězce. Navíc dinosaury nebudete zabíjet, místo toho máte držet hlavu dole, být ve střehu a snažit se jim vyhýbat. Pokud vše selže, vezmete nohy na ramena, případně se budete snažit predátory zastrašit, ovšem pouze pomocí nesmrtících zbraní, což má vyústit v intenzivní hru ve stylu kočky a myši.

Britští a australští vývojáři ze studia Great Ape Games se inspiraci u klasických survival hororů, jako je Resident Evil od Capcomu, stejně tak kultovní Dino Crisis. Něco si vzali také z průkopnického Jurassic Park: Trespasser z roku 1998.

The Lost Wild nabídne nebezpečný svět v okolí hustě zalesněného japonského výzkumného zařízení, kde se budete vyhýbat různým druhům dinosaurů. Bude nutné sledovat jejich chování. K zastrašení bude možné využít například pistoli se světlicemi. To vše a mnohem víc prožijete v příběhu trvajícím přibližně 6 až 10 hodin z pohledu investigativní reportérky Saskii. Naději jí dodává záhadný hlas z vysílačky, s jehož pomocí projdete zařízením.

Příběh bude většinu času lineární, i když budete mít určitou volnost v prozkoumávání. Zarostlé struktury připomínající bludiště budou střídat svěží otevřené výhledy.

Pokud se těšíte, tak vás teď mírně zklamu. The Lost Wild je v plánu až na rok 2024 pro PC. Uvádí se vydání na Steamu, GOG a Epic Games Store.