Pamatujete si na český hardcore RPG titul Lost Hero po vzoru Dark Souls, o kterém se naposledy mluvilo před rokem? Stále existuje, jen se jmenuje The Last Oricru a nadále na něm pracují v pražském studiu GoldKnights. Vývojářům se podařilo uzavřít vydavatelskou smlouvu s Koch Media a získat potřebné finanční prostředky.

The Last Oricru bude dodělané a vylepšené Lost Hero. Tvůrci slibují všem, co původní Lost Hero podpořili na Startovači, že dostanou The Last Oricru bez dalších investic. Na něm se vybralo přes 121 tisíc korun.

Nadále jde o akční RPG z pohledu třetí osoby s důrazem na příběh a hráčské volby. „Hráč se probouzí ve sci-fi středověkém světě v době války a začíná ovlivňovat osud celého národa,“ dočteme se v popisku.

Hra je koncipována jako singleplayerový i kooperační zážitek ve split-screenu, jenž slibuje zvraty v příběhu, ovlivnění světa vaším postupem i komplexní a náročné souboje.

V The Last Oricru se ocitnete uprostřed probíhajícího konfliktu pod ochranným štítem na jinak opuštěné planetě. Vaše rozhodnutí mají do hry vnášet zajímavé zvraty a konflikt můžete ovlivnit, stejně tak výrazně promluvit do jeho výsledku.

„Zažijte stovky intenzivních soubojů v brutálním středověkém sci-fi světě, kde má každá akce své následky. Vylepšujte úrovně svého hrdiny a zdokonalte své schopnosti, než se postavíte jednomu z mnoha bossů,“ láká tisková zpráva do světa, kde jsou vyspělé technologie většinou zapomenuty. Poslední pozůstatky vyspělých technologií jsou v The Last Oricru vnímány jako magické předměty a jen několik vyvolených je může používat. Například Cradle of Life (Kolébku života) může používat pouze The Last Oricru).

Tvůrci slibují robustný strom, v němž vaše rozhodnutí vedou k odlišnému výsledku, ovlivňují příběh, postavy, konec hry, stejně tak vizuální stránku levelů nebo průběh hry. Každá akce, dílčí úkol nebo smrt může ovlivnit vaši reputaci u jednotlivých frakcí. The Last Oricru můžete projít několika způsoby - spřátelit se se všemi, nebo být padouchem se všemi důsledky.

Souboje jsou komplexní a náročné a jejich cílem je přinést tvrdý, ale uspokojivý zážitek. Ten kombinuje útoky zblízka a dálky s elementárním poškozením prostřednictvím magie. Do hromadných soubojů a zuřících bitev promluvíte svým způsobem - můžete sejmout nepřátelské vojáky nebo jim přijít na pomoc.

Vydání The Last Oricru je naplánováno na rok 2022 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Studio GoldKnights bylo založeno v roce 2015 kreativním ředitelem Pavlem J. Strnadem s vizí vybudovat epickou herní ságu, ke které se později připojil výkonný producent Vladimir Gersl (Activision, Sony). Tým tvoří téměř 40 lidí - jde o kombinaci profesionálů (PUBG, Keen Software House, NapNok Games, Ubisoft) s odhodlanými juniory.

Brzy bude následovat delší gameplay video z The Last Oricru.