2. 9. letošního roku na PlayStation 5 vyjde remake oceňovaného akčního thrilleru The Last of Us od Naughty Dog. Trailer rovněž potvrzuje, že ve vývoji je PC verze, ale zatím nevíme, kdy dorazí.

Remake s názvem The Last of Us Part 1 (dle The Last of Us Part 2) byl představen předčasně. Trailer v plné kvalitě dorazil večer na Summer Game Festu. Dle všeho se PS5 verze bude prodávat za 70 dolarů/eur. Tedy dle běžných cen na PS Store u nás 2119 Kč. Na výběr bude ještě Digital Deluxe za 90 eur.

Popis láká na vychutnání si kompletně přepracovaného původního zážitku. Ten má být věrně reprodukován s modernizovanou hratelností, vylepšeným ovládání a rozšířeními možnostmi přizpůsobení. Do napínavého příběhu Joela a Ellie se máme více ponořit díky vylepšeným efektům a zdokonalenému průzkumu a boji.

Očekávat můžeme také adaptivní spouště a haptické vibrace ovladače DualSense, stejně tak 3D zvuk.

Součástí remaku bude i rozšíření Left Behind, které je prequelem původního příběhu a sleduje mladou Ellie.

O příběhu hry: 20 let poté, co pandemie zcela proměnila civilizaci, jak ji známe, jsou všude zdivočelí infikovaní a přeživší se vzájemně zabíjejí kvůli potravinám, zbraním… čemukoli, co jim přijde pod ruku. Joel, násilí se nevyhýbající přeživší, je najat, aby z vojenské karanténní oblasti propašoval 14letou Ellie, ale to, co původně vypadá na jednoduchou prácičku, se brzy změní v brutální cestu napříč Spojenými státy.

Vedle remaku The Last of Us se příznivci hraní na PC mohou těšit na akční adventuru Marvel's Spider-Man a na dveře klepe také PC verze Uncharted: Legacy of Thieves Collection. A když vás příběh Joela a Ellie zaujme, tak příští rok bude mít premiéru seriál od HBO, kde hlavní postavy ztvární Pedro Pascal a Bella Ramsay.

PRODEJE PC HER OD PLAYSTATIONU

Když Sony před časem říkala, že plánuje do roku 2025 vydávat téměř polovinu svých her pro PC a mobily, tak to myslela vážně. Stejně tak myslela vážně, že v tomhle fiskálním roce, který končí v březnu 2023) chce vydělat 300 milionů dolarů na PC.

Sony ve fiskálním roce 2021 na PC hrách vydělala 80 milionů dolarů, zatímco ve stejném období předchozího roku to bylo 35 milionů dolarů.