Naughty Dog si nejspíš řekli, že nám budou připomínat The Last of Us: Part II. Včera večer nám z očekávaného survival thrilleru servírovali 11 sekund ze zasněžené oblasti, ve které Ellie leze na kabinu kamionu. Tím vývojáři potvrdili, že hlavní hrdinka umí lézt přes překážky, ale komunitu dost zarazila hrozná deformace sněhu, která je opravdu zvláštní.

Po 24 hodinách tu máme 4 sekundy, ve kterých vidíme nový druh nakaženého. Jmenuje se Shambler a musíte si na něj dávat pozor. Jakmile se dostane dostatečně blízko k vám, tak vybuchne a uvolní do vzduchu jedovatý plyn. Nejlepší bude si ho držet od těla, případně ve správný okamžik utéct a plynu se vyhnout. V opačném případě budete zasaženi, Ellie bude pálit pokožka, zraní se, a navíc toho moc neuvidíte.

Počítejte s tím, že jejich přítomnost ovlivní boj. Představte si, že na vás běží rychlí Runneři, vy nevíte, po kom střílet dřív a v tom se začnou objevovat i tihle hnusáci. Jeden se dostane k vám, exploduje a vy nic neuvidíte. To může být pro Ellie rychlá smrt.

Doufejme, že u malých teaserů to neskončí. Naughty Dog by za pár dnů mohli přijít s novou gameplay ukázkou, která bude delší než několik sekund.

The Last of Us: Part II vyjde 29. 5. 2020 na PS4 s českými titulky. Hra je ve finální fázi vývoje a vývojáři si stěžují na crunch.