Určitě je všem jasné, nebo alespoň potichu doufáme, že když se první The Last of Us dotklo srdcí tolika hráčů, druhý díl musí být ještě úchvatnější a dojemnější. Postapokalyptický svět, kde je každý sám za sebe. Nicméně Naughty Dog slibují, že nás pohltí spíš vztek a to prý už v prvních momentech hry. Jak se k tomuto vyjádřil Neil Druckmann?

„Hodně našich konverzací zahrnují nenávist k něčemu nebo někomu, ale je to komplikovanější… zajisté jste se někdy ocitli v situaci, kde jste byli svědky krutosti. Viděli jste někoho mučit zvíře nebo vás prostě vytočili tak moc, že na vteřinu vaše mysl přejde někam jinam; vaše primitivní myšlení se probudí a máte chuť někomu ublížit.“ Halley Gross dokonce uvedl, že hra se řídí takzvanou „cyklickou povahou násilí“.

Snaží se tedy o to nacpat do hry co nejvíce emocí a co nejvíce podnětů a situací takových, aby byl hráč přinucen jednat pod tlakem, právě pod vlivem emocí. Neil Druckmann prohlásil, že více už se k tomuto vyjadřovat nebude, protože by mohl riskovat prozrazení důležitých pasáží ve hře. Nicméně už jen z toho, co nám nyní odhalil, víme, že to bude opět něco nového a něco, co nám, doufejme, vyrazí dech.

Jste připraveni si projít touto dávkou adrenalinu?