Příběh The Last of Us Part II je uzavřen. Americké studio Naghty Dog neplánuje vydat DLC, které by nějakým způsobem rozšířilo události v jejich kontroverzním survival thrilleru. Ten je zdaleka nejdelší hrou, kterou dosud vytvořili, a když hráči nebudou spěchat, tak ve hře stráví kolem 30 hodin.

Původní The Last of Us na PlayStationu 3 obdrželo příběhové rozšíření Left Behind osm měsíců po vydání hry a bylo součástí vylepšené verze pro PlayStation 4. Left Behind vyprávělo příběh Ellie a její kamarádky Riley před událostmi základní hry.

Na DLC pro The Last of Us Part II byl kreativní ředitel a viceprezident Neil Druckmann dotázán v podcastu Kinda Funny s Gregem Millerem, Troyem ‘Joelem’ Bakerem a Ashley ‘Ellie’ Johnson. Po otázce, která zmiňovala i Left Behind, Druckmann uvedl, že neexistují žádné plány pro dodatečný obsah.

Všichni tak nějak očekáváme, že se v Naughty Dog nyní soustředí na samostatnou multiplayerovou část The Last of Us Part II. Ta by měla být založena na oblíbeném multiplayerovém režimu Frakce z prvního dílu. Když se Miller na multiplayer zeptal Druckmanna, obdržel odpověď v minulém čase.

„Neile, nevím, jestli si vzpomínáš, ale řekl jsi, že vytvoříš multiplayerový režim frakcí,“ řekl Miller. Druckmann na to odpověděl: „Vzpomínám si, když jsme dělali multiplayerové hry.“

Když se Miller na tuhle část zaměřil - Druckmann očividně mluvil v minulém čase - tak kreativní ředitel Naughty Dog záhadně mlčel a nechtěl možný multiplayer komentovat.

Připomeňme, že multiplayer pro The Last of Us Part II je (měl být) plánován jako samostatná hra a měl využít základy ze hry více hráčů původního The Last of Us. Multiplayer byl ze hry vynechán z důvodu toho, že kampaň pro jednoho hráče je obrovská a jde o nejambicióznější projekt v historii Naughty Dog, což se po vydání hry potvrdilo.

Naughty Dog na multiplayeru pro The Last of Us Part II minimálně nějakou dobu pracovali, na konci minulého roku do týmu hledali odborníky na multiplayerový režim.

The Last of Us Part II vyšlo 16. 6. 2020 na PlayStation 4 s českými titulky.