O The Last of Us dnes ještě jednou. Na jedné straně tu máme hráče, kteří si nemohou nedávno vydané pokračování thrilleru The Last of Us vynachválit, na druhé straně zase hráče, kteří se snaží hru bojkotovat z nejrůznějších důvodů. Oficiálně uveřejněná čísla z prodejnosti ovšem mluví jasně.

Sony se na svém oficiálním blogu pochlubila, že do 21. 6. - tedy tři dny po vydání hry - se The Last of Us Part 2 prodalo více jak 4 miliony kusů. Od toho dne uběhlo už pět dní a finální číslo se tak mohlo zvednout klidně o další milion, to ale oficiálně nevíme.

Jsme neskutečně vděční milionům fanouškům po celém světě, kteří si zahráli The Last of Us Part 2 a podělili se s námi o své zážitky,” vyjádřil se Neil Druckmann z Naughty Dog k této situaci.

Dali jsme si za úkol vyprávět nový druh příběhu, takový, který se točí kolem těžkých témat a který vás bude vyzývat nečekanými způsoby. Slyšet, jak s tolika z vás tato zkušenost rezonovala a jak započala tolik diskuzí, bylo úžasné.

Přečtěte si také: The Last of Us Part II je kompletní, DLC nebude. Jak to vypadá s multiplayerem?

Jde rozhodně o obrovský úspěch, který navíc jasně ukazuje, že se druhý díl The Last of Us stal nejrychleji prodávanou exkluzivitou Sony vůbec. Dokázal tak porazit předešlý rekord 3,3 milionů kopií za tři dny, který patřil Spider-Manovi od Insomniac Games z roku 2018. Pokud budou prodeje obdobně stoupat i dál, mohla by hra aspirovat na první příčky v prodejnosti exkluzivních titulů. Nejsou tedy divu ani předešlé zprávy, které jsme vám přinesli. Tedy že hra slaví ve Velké Británii obrovský start a že jde o nejprodávanější exkluzivitu u nás.